PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Tribunal de Corts inicia avui un nou intent per reprendre el judici del ‘cas BPA’

La darrera suspensió va originar-se per la peticicó de recusació del fiscal general

Per El Periòdic

Un moment de la vista oral del judici el setembre de l’any passat.
Un moment de la vista oral del judici el setembre de l’any passat. | MARICEL BLANCH

Després de diversos ajornaments, el Tribunal de Corts inicia avui un nou intent per reprendre la vista oral de la primera causa relacionada amb la intervenció de BPA –també coneguda com a Cas Gao Ping per la seva relació amb la màfia xinesa–, on està previst que s’asseguin al banc dels acusats a 25 exdirectius de l’entitat financera per blanqueig de capitals.

La darrera suspensió va venir motivada per la demanda de les defenses, que havien sol·licitat la recusació del fiscal general, Alfons Alberca. En primer lloc, pel seu parentesc amb la secretària general del Govern, Ester Fenoll, però posteriorment pels suposats contactes que el fiscal general hauria mantingut amb diversos consellers generals per intentar modificar el Codi de procediment penal i introduir-hi dos articles que beneficiessin el ministeri públic en la resolució del cas BPA. 

No obstant això, el passat 5 de desembre el Consell Superior de la Justícia (CSJ) va desestimar la petició de recusació argumentant que el fiscal forma part del procés judicial i que en el moment de reunir-se amb els consellers estava defensant l’interès general de la població.
El macrojudici va començar el 15 de gener del 2018 i gairebé dos anys després encara no s’ha arribat a les declaracions dels testimonis per les múltiples recusacions i demandes que s’han anat interposat i que han paralitzat la vista oral. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT