PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Seu farà una passarel·la de vianants al riu Valira

Estarà ubicada al costat de l’N-260 i es construirà al primer semestre de l'any

Per El Periòdic

La carretera N-260
La carretera N-260 | RadioSeu

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell durà a terme properament la construcció d’una passarel·la damunt del riu Valira en paral·lel al traçat de la carretera N-260 en aquell punt, a l’entrada oest de la ciutat. D’aquesta manera, el consistori espera que millori la seguretat d’aquest tram de l’Eix Pirinenc, del qual n’és titular el Ministeri de Foment del Govern espanyol. El consistori va plantejar aquesta solució a Foment, que va donar el vistiplau perquè es dugui a terme sempre i quan l’execució sigui a càrrec de l’Ajuntament, segons va explicar en una entrevista a RàdioSeu l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega.

El projecte definitiu ja està sol·licitat i la previsió és que arribi aquests dies. Pel que fa al finançament, Fàbrega va detallar que s’aconseguirà a través del pla Camina Pirineus, tot aprofitant que un projecte que n’havia de formar part va quedar descartat. Així, aquests recursos es destinaran ara a millorar la connexió a peu entre els nuclis de la Seu i Castellciutat en paral·lel a l’N-260. Fàbrega va destacar el fet que, «aquesta fórmula permetrà destinar a d’altres projectes de la ciutat els diners que l’Ajuntament havia de preveure inicialment per fer la passarel·la».

Això, de retruc, va comportar alguns canvis en el redactat i terminis del projecte. Tot i això, el batlle urgellenc va assegurar que l’execució d’aquest pas per a vianants serà aviat, al llarg del primer semestre d’enguany, i que probablement ja estarà construïda i s’hi podrà passar pels volts del mes de juny. Un altre element favorable que ha d’aportar aquesta obra és la millora de la connexió per a vianants entre la Seu i Castellciutat a través de l’N-260, que se sumarà a l’eixamplament del Camí de Sant Isidre que ja està duent a terme aquests dies l’Ajuntament, i al camí i el mirador que Foment vafer tot coincidint amb la construcció de les rotondes de Castellciutat i de Lleteries.

Camina Pirineus engloba els 19 ajuntaments de l’Alt Urgell i té com a objectiu convertir la comarca en un referent pirinenc de senderisme, mitjançant una xarxa de camins que connecti els municipis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT