PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El projecte Prometheus mostra quatre línies d’acció

Vol apropar a la ciutadania les Festes del Foc del Solstici d’Estiu

Per El Periòdic

Els representants de les institucions en la trobada a Lleida.
Els representants de les institucions en la trobada a Lleida. | SFGA

Representants de les dues bandes dels Pirineus es van reunir ahir a Lleida en la primera trobada per presentar les línies estratègiques del projecte Prometheus, iniciativa que forma part del programa de cooperació transpirinenca Poctefa, per apropar les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus a la societat mitjançant productes formatius i divulgatius, sent un nou impuls d’aquesta tradició pirinenca després d’entrar el 2015 a la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

En aquesta primera trobada van participar-hi representants de tots els socis del projecte, entre els quals s’hi trobava Xavier Llovera, director del Departament de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra. En aquest acte es va poder avançar en la definició de propostes amb l’objectiu d’acostar les festes a la ciutadania dels diversos països participants. Per aconseguir-ho, es van presentar quatre accions: la creació d’un museu virtual de les Festes del Foc del Solstici d’Estiu dels Pirineus; l’elaboració de materials pedagògics per a centres de primària i secundària en occità, català, castellà i francès de materials divulgatius per a Pimes i organismes oficials; la celebració d’un simposi internacional; i una proposta de senyalització dels pobles fallaires.

Llovera va assenyalar que el projecte Prometheus és clau per dinamitzar i donar valorar a les festes del foc i per a la comunitat andorrana de fallaires, perquè li permet integrar-se en xarxes transfrontereres amb les quals poden intercanviar i compartir coneixement i experiències sobre la festa. La pròxima reunió dels diferents estaments es produirà a Perpinyà, mentre que Ordino acollirà la següent.

PUBLICITAT
PUBLICITAT