PUBLICITAT

Ordino

Farràs alerta d’una campanya per desestabilitzar el Coprincipat

L’exsíndic demana al Govern «prudència» sobre l’avortament

Per Enric Revuelta

| Xavier Pujol

L’exsíndic general, Jordi Farràs, va afirmar ahir que s’està produint una «campanya de desestabilització» exterior contra el model d’estat. En el dinar per commemorar els 27 anys de l’aprovació de la Constitució, que va aplegar a Ordino els representants de les legislatures anterior i posterior a l’aprovació de la Carta Magna, Farràs va afirmar que «sempre hi ha hagut persones temptades per ser Copríncep d’Andorra». L’exsíndic general, que en anteriors trobades havia criticat el Govern per la forta influència d’Espanya en les relacions exteriors d’Andorra, va evitar donar noms, «però tothom veurà que hi ha un qüestionament sobre qui havia de ser Copríncep». Farràs va afegir que «ara que hem assolit la sobirania que és inqüestionable i que la té el poble andorrà, sapiguem defensar-la».

Farràs va fer aquestes declaracions enmig del debat latent sobre el model d’estat i la qüestió sobre la despenalització de l’avortament. En aquest sentit, preguntat pels passos que fa l’Executiu en matèria dels drets de les dones, com ara l’acompanyament per interrompre l’embaràs a fora, l’exíndic general demana al Govern que «sigui prudent». Preguntat sobre si això podria posar una pressió indirecta al Bisbat d’Urgell, Farràs va alertar que «si la figura del Coprincipat arribés a trontollar, podria trontollar el país». En l’acte per commemorar l’efemèride del text constitucional, va recordar que el punt sobre la qüestió de l’avortament i la defensa del dret a la vida va ser l’últim que es va resoldre. Qui va ser màxim responsable de l’hemicicle va dir que «replantejar» aquest aspecte és «posar en berlina el tema constitucional, que configura el nostre país des de fa segles». Per la seva banda, l’exconsllera general Bibiana Rossa, que també estava present a l’acte, va demanar que no es faci servir la qüestió de l’avortament com a «excusa» per «canviar el model d’estat» i va afirmar que «si es vol protegir la llibertat de les persones es pot resoldre sense desmuntar el país i sense tocar aspectes institucionals».

Representants presents

A l’acte d’ahir, que es va produir després dels comicis nacionals i de les eleccions comunals,  hi van ser presents l’exsíndic Albert Gelabert i exconsellers durant el procés constituent com Ladislau Baró, Miquel Armengol, Enric Dolsa, Càndid Naudi o Enric Pujal, entre d’altres. «És un dinar de germanor que fem cada any i és un bon exemple perquè els polítics actuals vegin que després de 25 anys seguim picant-nos a l’esquena», deia Farràs. L’exconseller general Enric Dolsa, va destacar  el fet que enguany es reuníssin els protagonistes del consell dissolt a l’aprovació de la Constitució i posterior a la Carta Magna. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT