PUBLICITAT

Andorra la Vella

L'Executiu admet que el Brexit endarrerirà l’acord d’associació

La Unió Europea prioritza la negociació de la sortida del Regne Unit

Per Elisabet Cortiles

Reunió del Govern i la patronal.
Reunió del Govern i la patronal. | SFGA/JAViladot

El Govern va reconèixer ahir que l’acord d’associació amb la Unió Europea patirà un retard considerable. El ministre portaveu, Eric Jover, va admetre que «hi ha un risc d’endarreriment en les negociacions» degut al fet que la UE està centrada en pactar amb el Regne Unit un nou marc de relació després de la seva sortida. Jover va explicar que «ara mateix és difícil establir un calendari de trobades amb els negociadors, i estem en la mateixa situació que Mònaco i San Marino».

Malgrat tot, el Govern va recordar la bona dinàmica negociadora que hi ha hagut fins ara i esperen que es pugui reprendre el contacte el més aviat possible. 

Drets socials /
Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el titular ministerial també va fer referència a la demanda sobre drets socials que el raonador del ciutadà, Marc Vila, va dirigir a l’empresariat. Des de l’Executiu també es va posar en relleu que «l’element més diferenciador» entre el que volen les patronals del país «són els drets socials, que són un element inherent a l’acord d’associació i el Govern d’Andorra hi està compromès». 

En relació a la preocupació de la CEA, l’EFA i la Cambra de Comerç sobre la possibilitat que calgui introduir un subsidi d’atur dins l’Acord d’associació, Jover va assegurar que «hi ha polítiques de subsidi que no són contributives» que podrien servir d’exemple. En la mateixa línia, el ministre portaveu va puntualitzar que «Europa marca unes directrius concretes però la seva aplicació, com es tradueix en el dret nacional, va en funció de la idiosincràsia de cada país». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT