PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

MoraBanc tanca el 2019 amb un increment del 4% dels beneficis

L’entitat aconsegueix un resultat positiu de 25 milions d’euros

Per El Periòdic

La seu central de MoraBanc a Andorra la Vella.
La seu central de MoraBanc a Andorra la Vella. | SERGI PÉREZ

MoraBanc va tancar l’exercici 2019 amb un creixement del 4,5% del benefici net, amb un resultat positiu de 25,14 milions d’euros. Segons va informar l’entitat en un comunicat, els recursos de clients es van incrementar un 15%, fins als 7.514 milions d’euros, gairebé 1.000 milions més que el període anterior. D’aquesta manera, l’entitat manté la tendència positiva per tercer any consecutiu, en línia amb el seu pla estratègic i creix de manera recurrent en totes les línies del negoci.

En comparació als anys anteriors, el 2018 es van assumir 24,1 milions d’euros de benefici net, el 2017 23,5 milions i el 2016 23 milions d’euros. 

 

Per sobre del mínim

MoraBanc també va incrementar el seu nivell de solvència durant el 2019. A data de 31 de desembre la ràtio de solvència va pujar fins al 22,55%. Aquesta dada, molt per sobre dels requeriments mínims, segons l’entitat, referma «la solidesa» del seu balanç i la seva «fortalesa» patrimonial. El volum d’inversió creditícia creix un 13% durant el 2019, i també millora la ràtio de morositat del 3,8% al 2018 al 3,3% el 2019.

El president de MoraBanc, Pedro Gonzalez Grau, destaca que «els resultats del 2019 són molt satisfactoris. El creixement del benefici per tercer any consecutiu, assolit amb creixement sostingut i recurrent en totes les línies, demostra la solidesa del nostre model de negoci centrat en afegir valor al client».

Pel director general de l’entitat, Lluís Alsina, «MoraBanc avança en resultats i en servei al client, en un any en què hem presentat projectes il·lusionants com la col·laboració amb Goldman Sachs Asset Management i una aliança estratègica amb Pyrénées. La valoració és bona i les expectatives per a aquest any 2020, que hem iniciat amb l’obertura de MoraWealth a Barcelona, són encara millors».

La bona marxa de MoraBanc ha estat reconeguda internacionalment amb premis de referència aquest passat 2019. Per segon any consecutiu, l’entitat va ser designada com a Banc de l’Any a Andorra 2019 per la revista The Banker, del grup Financial Times, un premi que MoraBanc ha guanyat tres vegades en les últimes cinc edicions. També per tercer any seguit la publicació especialitzada World Finance va atorgar a MoraBanc els premis a la millor app i banca en línia d’Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT