PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Airlines es desvincula dels impagaments d’Air Andorra

Vol deixar clar que no té res a veure amb l’activitat de la companyia fallida

Per El Periòdic

Una avioneta a l'aerport d'Andorra-La Seu
Una avioneta a l'aerport d'Andorra-La Seu | TONY LARA

L’empresa aeronàutica, Andorra Airlines, va emetre ahir un comunicat en el que va fer constar la nul·la relació amb l’aerolínia Air Andorra, que va ser condemnada recentment per impagaments als seus empleats. En el document, Andorra Airlines es desmarca de l’activitat de la fallida companyia i expressa que «ni és ni ha estat en cap moment l’hereva o la continuadora d’Andorra Airlines».
La declaració es va fer després que alguns mitjans de comunicació confonguessin les dues companyies. Andorra Airlines va néixer tot just després que Air Andorra comencés a mostrar signes de fallida, i aquest fet hauria provocat la confusió.

Andorra Airlines deia en la seva defensa que «en l’actualitat és una societat al corrent de les seves obligacions» i afegia que la seva estructura actual, amb base a Barcelona i formada per una dotzena d’empleats, fa tasques d’assessorament i construcció de rutes, «que tindran la seva continuïtat una vegada es puguin iniciar els vols». La companyia aèria admetia que la capacitat econòmica dels socis actuals «no permet comprar els avions necessaris per començar a operar» i sentenciava que començaran a volar el més aviat possible.

Sense aixecar el vol /
Andorra Airlines va ser presentada al 2016 per tres socis de Barcelona, un dels quals és l’exregidor del PP de Sabadell Jorge Soriano. La companyia no va arribar mai a aixecar el vol degut, segons van assegurar, a una suposada estafa per part d’un fons d’inversió britànic que es va comprometre a facilitar finançament i no va ingressar cap de les quantitats pactades per contracte.

Impagaments d’Air Andorra /
En el seu cas, a finals del mes de gener, un jutjat mercantil va condemnar als promotors d’Air Andorra per impagaments, sense que la sentencia hagi pogut ser comunicada personalment. Els demandants, directius del Grup LD de neteja i serveis, van assegurar que els administradors de l’aerolínia ni tan sols van presentar concurs de creditors i que segueixen buscant-los per comunicar-s’hi.
Air Andorra, que tampoc comptava amb capital andorrà, es va fundar al 2015 i mai va arribar a operar cap ruta aèria malgrat anunciar que vincularien l’aeroport d’Andorra-La Seu amb la resta d’Europa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT