PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Diversos operadors s’integraran en el nou Punt de Trobada

El grup Pyrénées valora que a més d’un gran supermercat hi hagi propostes del sector ‘retail’

Per Joan Josep Blasco

Façana actual del centre comercial Punt de Trobada.
Façana actual del centre comercial Punt de Trobada. | MARICEL BLANCH

El grup Pyrénées està treballant en el projecte comercial en el qual actualment s’hi troba el Punt de Trobada. Sense data encara perquè puguin materialitzar el seu aterratge, sobre la taula compta amb diferents vies de negoci. El model variarà al desenvolupat aquests anys a la instal·lació, i tindrà diversos operadors, amb un de principal. Les converses amb els treballadors continuen obertes, amb la voluntat que una bona part d’aquests continuïn i poder ampliar la plantilla al més de mig miler d’empleats que es calcula que es necessitaran.

Les negociacions per al nou projecte segueixen el seu curs, i en poc temps es començarà a definir el model que tindrà el nou centre comercial. Des de la propietat es té clar que l’estructura actual canviarà per modernitzar la idea de negoci. Hi haurà un operador principal, amb el qual encara s’estan mantenint converses, a més d’altres –alguns del país– que també s’integraran a la superfície. El concepte no serà tenir només un gran supermercat, sinó també comptar amb altres propostes del sector retail, amb diferents opcions que aportin un valor afegit a l’oferta comercial. Totes les possibilitats s’estan analitzant per trobar el model adequat.

En el diàleg directe establert amb els operadors es té en compte que no hi ha una data encara establerta per poder fer el traspàs a l’edifici de Sant Julià de Lòria, ja que els actuals explotadors de la instal·lació esperen resposta dels dos recursos d’empara pendents presentats al Tribunal Constitucional. Consideren que en només dues setmanes no és temps suficient per desallotjar l’edifici, i arribar a un acord en la liquidació dels seus treballadors, que són quasi 500 persones.

Discreció amb els treballadors

Els representants del grup Pyrénées tenen oberta una ronda de converses amb els empleats del Punt de Trobada per tal de conèixer-los i saber quines són les seves inquietuds i disponibilitat. La intenció és donar continuïtat a aquests amb l’arribada dels nous propietaris. Per aquest motiu els treballadors exposen les seves funcions actuals a l’empresa, per tractar de mantenir-los en un futur en les funcions laborals que es troben desenvolupant en l’actualitat. Fins al moment s’han posat en contacte amb quasi un centenar d’assalariats.

El nombre de treballadors de la superfície comercial augmentarà i superarà el mig miler

En totes aquestes trobades es demana màxima discreció perquè no els pugui afectar en el seu lloc de feina present. Amb qui encara no s’ha parlat és amb l’equip directiu del Punt de Trobada. La voluntat del grup Pyrénées és realitzar trobades amb tots els empleats, però pel que fa als càrrecs més elevats encara no s’ha produït. La intenció dels nous propietaris és que el procés actual no s’allargui i que durant aquest període de transició no creixi la sensació d’inseguretat que es podria haver creat en un principi quan es va fer públic el canvi de propietaris. De la mateixa manera també se’ls fa arribar que el nou negoci s’obrirà en el termini més curt possible un cop es resolgui el procés judicial obert i es desallotgi l’edifici, a més de les modificacions que s’hi haurà de realitzar.

Més personal

La predisposició del grup Pyrénées és que amb la seva entrada el nombre de treballadors augmenti, i sigui superior al mig miler. Un cop se solucioni la situació actual i se sàpiguen el nombre exacte que continuaran amb el canvi de propietaris, començarà un procés de selecció per cobrir les vacants que es produeixin. La intenció és resoldre aquest aspecte el més ràpid possible per tenir la plantilla al complet de cara a la inauguració de la instal·lació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT