PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Corts rebutja la demanda per coaccions a Rafael Pallardó

En cas d’acceptar-la, el judici es podria haver tornat a suspendre

Per El Periòdic

El Tribunal de Corts va desestimar la demanda d’una de les representacions dels acusats pel cas BPA per presumptes coaccions a Rafael Pallardó, l’empresari valencià considerat el presumpte testaferro de la màfia xinesa Gao Ping, i que hauria arribat a ingressar prop de 70 milions d’euros  comptes de BPA que procedirien del blanqueig de capitals a través de la trama. La decisió de Corts, que es pot recórrer al Tribunal Superior, provoca que de moment no s’ajorni el judici, una opció que havia tornat a planar durant la represa de les qüestions prèvies de la causa Gao Ping. 
Malgrat que durant el cas els magistrats van anar esquivant les peticions i amenaces per tornar a suspendre el judici, si el Tribunal de Corts l’hagués admès a tràmit,s’hauria tornat a suspendre el judici.

El cas Gao Ping jutja uns fets relacionats amb l’empresari valencià Rafael Pallardó, que presumptament enviava diners a empresaris xinesos a través de compensacions que efectuava amb clients de l’entitat bancària. Es tracta d’un macrojudici amb unes magnituds poques vegades vistes al país: 25 acusats i una vintena d’advocats que defensen els interessos dels acusats, del Govern i actors civils que reclamen compensacions pels perjudicis soferts, a banda de la fiscalia.

Malgrat les amenaces de suspensió que hi va haver durant les qüestions prèvies del cas, el judici avança amb interrogants que es podran aclarir a l’abril, quan el Tribunal de Corts es pronunciï sobre les qüestions prèvies de la causa Gao Ping que van ser debatudes. 

A tot això, també cal recordar que el Tribunal de Batlles de la secció administrativa va admetre a tràmit a principis d’aquest mes la demanda contra el rebuig per recusar el fiscal general, Alfons Alberca, del cas BPA. La batlle  Immaculada Rodríguez va acceptar la demanda presentada per quatre processats (Pablo Laplana, Josep Antoni Rivero, Josep Lluis Rivero i Xavier Mayol) en contra dels acords del Consell Superior de la Justícia (CSJ), que va dictaminar que Alberca no s’havia d’apartar del cas BPA pel seu parentiu amb la secretària del Govern, Ester Fenoll. Ara és la batlle qui ha de decidir sobre si això també comportaria la suspensió del judici o no. En cas que es prosseguís i la demanda tirés endavant, caldria escollir un nou fiscal. De moment, sí que caldria veure quins efectes podria tenir això en la causa Gao Ping, que en tot cas no es reprendria almenys fins després de la primavera, ja que ara els magistrats han de resoldre les qüestions prèvies. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT