Un equip d’infart

El MoraBanc es classifica per primera vegada a la història per a les semifinals, amb l’Unicaja com a rival

Per Albert Ortega

Els jugadors del MoraBanc Andorra celebren efusivament l’accés a les semifinals de la Copa del Rei, ahir. | ACB Photo

Un pas de gegant en forma de cop a la taula per signar una classificació històrica a semifinals de Copa del Rei. El primer enfrontament del MoraBanc Andorra a Màlaga va servir per mesurar la competitivitat d’un equip que, com va demostrar durant tot el partit, va estudiar a fons al seu rival fins a esgotar per moments la seva connexió més productiva, Marcelinho Huertas-Giorgi Shermadini, a través d’un extraordinari rendiment col·lectiu.

El MoraBanc no va iniciar els quarts de final de la millor manera possible, ja que l’Iberostar Tenerife va colpejar primer amb dos triples consecutius i un parcial de sis a zero. A partir d’aquí, el conjunt d’Ibon Navarro  va començar a imposar el seu ritme de partit fins a angoixar a la brúixola canària, Marcelinho Huertas, i forçar les pèrdues de pilota del base brasiler gràcies al bon funcionament en transició defensiva.

Així, a través de les errades de Huertas i les recuperacions del bloc del Principat, els tricolors van tractar de controlar la primera peça clau de l’Iberostar per situar-se 10-9 gràcies a un inspirat Frantz Massenat, però el gegant georgià, feia mal al sistema defensiu andorrà a l’imposar-se al joc interior tricolor i clavar quatre punts consecutius.

Aleshores, Dejan Todorovic va emergir per fer-se càrrec de les boles calentes i respondre amb contundència des del perímetre exterior amb cinc punts seguits. Amb el gran encert en l’anotació dels dos equips, un gran Todorovic i la remuntada del MoraBanc va acabar un primer assalt molt igualat (27-28).

El segon quart va iniciar-se com el primer, amb l’Iberostar Tenerife aconseguint els tres punts i Huertas sumant pèrdues de pilota, fins a cinc. Un fet que va enlairar al conjunt d’Ibon Navarro i li va permetre córrer i triturar al seu adversari des de la transició defensa-atac.

I és que Diagne va agafar la responsabilitat en l’anotació per allunyar a Shermadini de la seva zona de confort i treure avantatge des de la mitja distància amb quatre punts consecutius i posar el 36-40 al marcador. Els tricolors van limitar l’impacte de Shermadini, mentre que Diagne es va col·locar com el màxim anotador amb 14 punts a dos minuts del final. Així, el MoraBanc va tancar el segon quart amb un 44-49 favorable.

A la segona meitat, els del Principat no van aconseguir continuar amb el mateix ritme alt de partit. Després del triple inicial de Clevin Hannah, el Tenerife va apujar la seva intensitat defensiva i va millorar la circulació per trobar a Salin i Huertas en situacions alliberades des del perímetre exterior per col·locar el 53-56 a sis minuts pel final.

De nou, el MoraBanc va haver de tornar a trobar el seu millor argument competitiu en la solidesa defensiva, però també va haver de superar la pèrdua momentània de Diagne per un cop. Així, quan semblava que l’Iberostar es refeia i passava pel seu millor moment de partit sense Shermadini en pista, els tricolors van respondre per signar un parcial de zero a set amb l’esmaixada estratosfèrica de David Walker i fer el 59-68. El MoraBanc no va donar treva a les acaballes del tercer temps (62-70).

A l’inici de l’últim quart, els tricolor van mostrar més contundència al rebot per aconseguir el dècim del partit, però la mala presa de decisions de Todorovic i el triple de Salin pel 65-70 van obrir un matx que tindria un final no apte per cardíacs. Seguidament, Senglin va respondre amb un dos més un i Yusta va anotar una cistella inversemblant des de 6,75 metres picant contra el taulell a sis minuts del final (70-75).

Tot seguit, White va anotar al contracop i Huertas va fer una penetració clau pel 76-77 quan restaven quatre minuts. El triple de Massenat i la cistella de Senglin van contrarestar els punts, però Marcelinho i Shermandini no es van rendir fins a donar-li la volta al marcador amb un 85-84 quan faltaven 35,4 segons. Aleshores, Nacho Llovet va aparèixer en una gran jugada individual pel 85-86.

Per últim,  els 27 segons de partit van ser de bojos i la pèrdua de  Marcelinho va decantar el partit pel MoraBanc, qui jugarà les semifinals de Copa per primera vegada a la seva història. El rival dels tricolor serà l’amfitrió del torneig, l’Unicaja de Màlaga, qui va eliminar al Casademont Saragossa (90-86) en un magnífic tercer temps després d’anar per sota del marcador en els dos primers quarts.