PUBLICITAT

Mor mossèn Xavier Parés, rector de Sant Ot

La Seu d’Urgell li va donar la distinció de fill adoptiu el novembre de 2016

Mossèn Xavier Parés, rector de la Parròquia de Sant Ot entre el 2003 i el 2017, va morir aquest dilluns al migdia, als 79 anys. La notícia va causar consternació a la Seu d’Urgell, on Parés va dur a terme bona part dels seus 55 anys de ministeri presbiteral. Fruit d’aquest arrelament i estima a la capital de l’Alt Urgell, l’any 2016 l’Ajuntament li va concedir el títol de fill adoptiu de la ciutat, va comunicar Ràdio Seu.

El Bisbat d’Urgell va comunicar que la missa funeral tindrà lloc aquest dimecres dia 19, a 2/4 de 12 del migdia, a la Catedral de Santa Maria d’Urgell i serà presidida per l’arquebisbe Joan-Enric Vives.

Francesc Xavier Parés i Saltor va néixer a Ribes de Freser el 29 de desembre de 1940. Amb només deu anys va venir a viure a la Seu d’Urgell, on va cursar els estudis de Filosofia i de Teologia al Seminari Diocesà urgellenc i també a la Diòcesi de Pamplona. Va ser ordenat de prevere, a l’església de la Sagrada Família de la Seu, el 20 de desembre de 1964.

Al llarg de tota la seva trajectòria religiosa va estar sempre molt vinculat a la Parròquia de Sant Ot, de la qual va ser nomenat rector l’any 2003. Ara fa dos anys, al 2017, es va jubilar d’aquesta tasca i va ser rellevat per mossèn Ignasi Navarri, tot i que va seguir treballant en d’altres tasques relacionades amb el Bisbat.

Mossèn Parés va establir un estret vincle amb la Catedral de Santa Maria, de la qual va ser el degà del Capítol Catedral. També va ser rector del Seminari Diocesà d’Urgell (1994-2003) i de la Parròquia d’Escaldes-Engordany (1990-1994), a més a més de delegat diocesà de Litúrgia, entre molts d’altres serveis dins del Bisbat d’Urgell. Al 2015 va rebre un homenatge pel 50è aniversari de la seva ordenació. Més endavant, el 26 de novembre de 2016 va rebre la distinció de fill adoptiu de la Seu d’Urgell.

Mossèn Parés era llicenciat en Sagrada Litúrgia per la Pontificia Universitat de Sant Anselm de Roma i doctor en Sagrada Litúrgia per la Facultat de Teologia de Catalunya. Va ser professor a l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona i membre del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT