PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’empresa contractada pel Barça ataca Piqué a través de l’Andorra

Les publicacions a les xarxes socials qüestionen la compra de la plaça a Segona B dels tricolors

Per Miquel López-Egea, Albert Ortega

El president de l’FC Andorra, Gerard Piqué, va ser un dels principals objectes dels presumptes atacs de l’empresa I3Ventures.sl, una entitat de consultoria, xarxes socials i màrqueting contractada pel Barça el 2017, amb la intenció de crear estats d’opinió, reforçar la imatge del president Josep Maria Bartomeu i carregar contra jugadors com el defensa, Leo Messi, exfutbolistes com Xavi Hernández o figures emblemàtiques del barcelonisme de la talla de Pep Guardiola. Segons el programa Què t’Hi Jugues de Cadena Ser, a més, també hauria tractat de desprestigiar i difamar a empresaris i membres de l’oposició de l’actual directiva encapçala per Josep Maria Bartomeu com Víctor Font, candidat a les pròximes eleccions culers, l’expresident Joan Laporta o el propietari de Mediapro, Jaume Roures.

El club va contractar una consultoria de màrqueting digital per presumptament atacar als seus adversaris

D’aquesta manera, la companyia I3Ventures.sl hauria fet ús de diverses pàgines de Facebook com Respeto y Deporte, Sport Leaks, Alter Sports , Justícia y Diálogo en el Deporte, Jaume, un film de terror i Més que un club per atacar els seus adversaris i modular l’opinió dels usuaris a les xarxes socials.

En aquesta línia, les publicacions buscarien generar polèmica i dubtes sobre el projecte de l’FC Andorra i la implicació per part del central català amb missatges com «creus que la quantitat que es demana als equips per ocupar la plaça vacant en Segona B és excessiva? No s’adultera la competició si l’equip que el mereix per mèrits esportius no pot aconseguir l’ascens?», mentre que d’altres directament qüestionaven la compra del club del Principat al preguntar «fa bé de comprar Piqué l’FC Andorra?» o d’altres com «quin futur li augures al projecte?» i paraules com «misteri» en escriure sobre els de Prada de Moles.


Pel que fa a altres membres de l’entitat esportiva, el lloc web Justícia y Diálogo en el Deporte va destacar com l’actual segon entrenador tricolor, Albert Jorquera, va ocupar «el desè lloc en la llista de CIU a Girona» quan es va presentar l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el va catalogar com a «utiller del primer equip».

Crítiques als projectes

D’altra banda, l’FC Andorra no hauria sigut l’únic projecte en el punt de mira de la junta directiva del Barça, ja que alguns de les publicacions en xarxes socials criticaven el nou format de la Copa Davis organitzada per Gerard Piqué. Així, per exemple, el perfil de Sport Leaks va compartir publicacions on titllaven els horaris del trofeu tenístic de «perillosos».

Tanmateix, la pàgina de Facebook Justícia y Diálogo en el Deporte també va centrar l’atenció en l’ambient «molt espanyol» que es respirava a la Caja Mágica de Madrid, on se celebrava la competició, amb cançons de «Paquito el Chocolatero» i «Viva España» i preguntava als seus seguidors «que els hi semblava que el futbolista deixés de banda el seu costat més polític a la recerca de l’èxit de la seva competició».

Les pàgines de Facebook critiquen el perfil empresarial del central culer i les seves decisions

D’altra banda, en relació amb les activitats empresarials de Piqué, cal recordar que el diari ABC va revelar la creació d’una clàusula anti-Piqué per part de la junta directiva del Barça en el contracte dels seus nous futbolistes. Així, aquesta menció obligaria  que «qualsevol jugador que vulgui fitxar pel Barça hagi d’estar d’acord amb un requisit de dedicació exclusiva que li impedeix compatibilitzar la seva vida com a futbolista amb qualsevol altra activitat professional a menys que el Barça doni la seva autorització».

La versió del club 

Pel que fa al club català, ahir va respondre a les informacions amb un comunicat on afirmava que «el FC Barcelona nega rotundament cap relació i, encara més, la contractació de serveis vinculats a comptes de xarxes socials que hagin difós missatges negatius o de menysteniment en relació amb qualsevol persona, entitat o organització que tingui o hagi tingut relació amb el club».

A més, la publicació assegurava que «I3 Ventures, proveïdor del club, no té cap vincle amb aquests comptes», però d’altra banda, l’entitat va reconèixer que «el club té contractats serveis de monitoratge de xarxes socials amb l’objectiu de tenir coneixement, tant dels missatges positius com dels negatius i, per tant, vetlla per protegir i preservar la seva reputació així com la d’aquelles persones vinculades al club».

Per últim, el comunicat destacava que «la protecció d’aquesta reputació és un dret primordial i un deure irrenunciable». El Barça va anunciar ahir la rescissió del contracte amb I3 Ventures.

PUBLICITAT
PUBLICITAT