PUBLICITAT

Andorra la Vella

‘Richy’ Hurtado rep l’alta mèdica i demana «un càstig exemplar»

El jugador exigeix a la UE Engordany que es faci càrrec de la sanció si no ho fa l’agressor

Per Miquel López-Egea

‘Richy’ conversa amb EL PERIÒDIC després de l’agressió rebuda.
‘Richy’ conversa amb EL PERIÒDIC després de l’agressió rebuda. | Xavier Pujol

Richy Hurtado, jugador de l’Atlètic Club d’Escaldes que presumptament va patir diumenge una agressió per part del jugador de la UE Engordany, Junior Kobon, va rebre ahir l’alta després de passar la nit a l’hospital i d’haver estat sotmès a un TAC a primera hora del matí. El jugador escaldenc va haver de rebre diversos punts a la cara i té hematomes i diverses dents trencades, de manera que ahir va començar la recuperació al seu domicili. Per la seva part, Junior va passar ahir a disposició judicial després d’haver estat detingut diumenge. A més, l’Engordany va lamentar els fets i va anunciar en un comunicat que «s’ha decidit expulsar immediatament al jugador del club», perquè «aquest fet no representa els nostres valors». «Condemnem qualsevol mena d’acció com la succeïda», va remarcar i es van posar a la total disposició de l’Atlètic d’Escaldes per informar «sobre qualsevol dubte que disposin». 

Càstig exemplar

Richy va assegurar a EL PERIÒDIC que «estic decebut i atabalat». «No entendria que la federació no prengués mesures. Espero que el càstig sigui sever, no entendria veure’l jugar en un any o dos», desitjava i remarcava que «vull que se sàpiga això per tot arreu i que no es permeti més. Vull un càstig exemplar». «Espero que la federació doni els vídeos perquè no els he pogut veure. Normalment ho grava el nostre míster i diumenge no ho va fer. La federació ha de donar la cara i posar els vídeos a disposició de tot el món», demanava.

Junior és expulsat del club i passa a disposició judicial després d’haver estat detingut

A més va advertir que «espero que es faci càrrec el jugador» de la sanció, però que «si no se’n pot fer càrrec o el deixen en llibertat i se’n va al seu país, aniré a parlar amb l’Engordany perquè vull que hi hagi un responsable, no vull que això s’acabi així». «No tinc res en contra de l’Engordany i li desitjo el millor, però o es fa càrrec el jugador o el club», assegurava i destacava que «de moment esperaré i parlaré amb la meva cosina, Mónica Hoyos, per posar la situació a disposició dels nostres advocats quan sigui necessari». En aquesta línia, la famosa presentadora de televisió va fer pública la situació al seu compte de Twitter, fet que va provocar un ressò important fora del Principat. Així, va indicar que «he posat una denúncia a la Policia i la posaré també pel civil perquè crec que és un acte vandàlic perquè no ho veig relacionat amb el futbol. No ho havia vist en la meva vida». «No sóc rancorós però m’agradaria saber perquè ho va fer. Acceptaré les disculpes però això no impedeix que vulgui una sanció exemplar per a ell, esportiva i econòmica», reiterava.

Els fets

En aquest sentit, el jugador va explicar que «vaig saltar per una pilota protegint-me el cap i fortuïtament li vaig donar un cop, però no sé si amb el braç o amb la mà. No va ser amb mala intenció perquè en un partit de futbol pot passar. Els dos vam caure i jo vaig caure una mica malament, em vaig quedar al terra agafant aire. Ell es va aixecar, va venir corrents i em va pegar una puntada de peu a la cara. No me’n recordo i encara no he vist les imatges, m’ho van dir». «Després, el que recordo és estar al vestidor que no em podia aixecar. El fisioterapeuta em donava palmellades a la cara perquè no m’adormís, però no va ser així. Vaig perdre el coneixement i em vaig despertar totalment immobilitzat a l’ambulància, sense poder-hi veure de l’ull esquerre. Allà és quan em vaig preocupar perquè vaig pensar que em quedava cec», prosseguia. També va comentar que «no recordo res més fins al llit de l’hospital, quan em van dir que no passava res. Després, ja al matí, em van fer un TAC i em van enviar a casa, he de fer repòs i tornar en una setmana». «Per sort no m’ha tocat el glòbul de l’ull, em podria haver quedat cec. Només han estat punts, hem de veure com evoluciono. Dono gràcies a Deu que no hagi passat res pitjor perquè va ser la pitjor nit de la meva vida», sentenciava.

Llarga trajectòria

Amb un recorregut als Estats Units, Austràlia, Itàlia i Espanya, va arribar al país després d’haver patit una pubàlgia. «Vaig començar de mica en mica a recuperar-me, jugant a l’Escala. Però em van trucar l’any passat i m’ho vaig prendre com una cosa a llarg termini, fent pujar l’equip de Segona a Primera. No hem pogut anar a Europa però volem estar als play-off d’ascens. M’han escopit i m’han tirat coses però mai havia vist això», puntualitzava i remarcava que «el futbol és un esport en el qual s’ha de conscienciar als jugadors de la base que no és només guanyar, s’ha de fer escola perquè hi havia nens al partit. No vull que això es torni a repetir».

Finalment, va voler agrair totes les mostres de suport rebudes per molts jugadors i per famosos de la televisió, a més del capità de la UE Engordany, Valentin Spano, «que va venir a veure’m a l’hospital».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT