PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Benazet crida a la calma pels casos de coronavirus a Europa

El ministre referma que el país «està preparat» per afrontar una possible pandèmia

Per Victoria Gómez Pérez, Elisabet Cortiles

La façana de l'hospital Meritxell, en una imatge d'arxiu.
La façana de l'hospital Meritxell, en una imatge d'arxiu. | MARICEL BLANCH

Evitar que el virus de la por s’estengui pel país. Amb aquesta premissa el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, feia ahir una crida a la tranquil·litat i demanava que la població «no s’alarmés» davant l’aparició de nous casos de coronavirus al sud del continent europeu, un dels últims registrats, a Catalunya. Benazet va recordar que «hi ha moltes infeccions víriques que corren pel món i que també tenen la seva mortalitat. El nombre de morts per grip, per posar un exemple, és superior a la del Covid-19».
 

Benazet: «En cap cas es demanarà a la població que es confini. Tot ha de seguir funcionant de manera normal»

El ministre va afegir que, per calmar la població, avui portaria al Consell de Ministres setmanal una sèrie de recomanacions que el Govern hauria de seguir en cas que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) declarés la pandèmia. «En cap cas es demanarà a la població que es confini. Penso que tot ha de seguir funcionant de manera normal, però prenent algunes precaucions i seguint les recomanacions», remarcava Benazet.

Actualització de protocols /
El Ministeri de Salut segueix treballant en l’adaptació del protocol específic d’actuació davant d’un possible cas d’infecció per coronavirus a Andorra. Aquest document, que va ser creat pel Consell Assessor sobre la Patologia Infecciosa, el Grup d’infeccions nosocomials del SAAS i tècniques de l’Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, se segueix a la taula interministerial que setmanalment es reuneix per coordinar i gestionar l’actuació.

En aquest sentit, Benazet va assegurar que «l’hospital d’Andorra està perfectament preparat, fins i tot per una grip A. Hi ha una sèrie d’habitacions d’aïllament i els professionals saben com atendre una persona infectada de coronavirus. Ja vareu veure que la falsa alarma es va detectar en poques hores». Des de Salut es va tornar a demanar als viatgers que retornin de zones amb Covid-19, posar-se en contacte amb el telèfon d’emergències 116 si no es troben bé o si en els 14 dies següents a la tornada tenen febre. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT