PUBLICITAT

Crèdit Andorrà guanya el premi Banc de l'Any d'Andorra que atorga 'The Banker'

  • El jurat ha destacat la posició de lideratge, entre d'altres
  • Antoni Pintat i Josep Peralba, els encarregats de recollir el guardó
EL PERIÒDIC
LONDRES


8908_the banker
El president del consell d'administració, Antoni Pintat, i el conseller delegat, Josep Peralba,van recollir el guardó. Foto: CRÈDIT ANDORRÀ
Crèdit Andorrà ha guanyat per setena vegada el premi Banc de l'Any d'Andorra que atorga anualment la revista internacional The Banker, del grup Financial Times. El jurat de The Banker ha destacat la posició de lideratge de Crèdit Andorrà al mercat andorrà, els bons resultats del grup, la sòlida trajectòria, l’expansió  internacional que està duent a terme i la fortalesa financera de què gaudeix. El president del Consell d’Administració, Antoni Pintat, i el conseller delegat del banc, Josep Peralba, van recollir aquest dijous el premi a Londres.
The Banker ha posat de relleu el lideratge de Crèdit Andorrà al Principat i els bons resultats de l’any 2009, entre els que destaquen el fet de liderar el sector en fons propis, recursos gestionats, volum de negoci, total d’actius, inversió creditícia, solvència i beneficis. D'altra banda, el jurat també ha valorat el manteniment de la quota de mercat de l’entitat (disposa del 36,43% de quota pel que fa a volum de negoci). La fortalesa de Crèdit Andorrà ha estat un altre dels punts importants a l'hora de rebre el premi, una fortalesa que es posa de manifest en el TIER1, que és de 19,61%, i en les ràtios de solvència i de liquiditat, d’un 23,45% i d’un 71,06%, respectivament.

The Banker també ha destacat el procés d'internacionalització dut a terme per Crèdit Andorrà, en particular a l’Amèrica Llatina, "una regió prometedora per al creixement futur", segons han expressat. Des de l'entitat andorrana assenyalen que l’expansió a l’Amèrica Llatina se suma a d’altres iniciatives en el mercat europeu, en el qual s’ha enfortit l’activitat en gestió d’actius i assegurances. Crèdit Andorrà és present a Andorra, Espanya, Suïssa, Luxemburg, Mèxic, Panamà i Uruguai.

El conseller delegat, Josep Peralba, va manifestar en rebre el guardó que "un cop més, ser aquí és un reconeixement a l’esforç fet pel conjunt de persones que formen part de Crèdit Andorrà i que han fet que el Grup creixi i sigui vist
internacionalment com una entitat capdavantera a Andorra, fortament solvent i capitalitzada".

Des de l’any 2002, Andorra va entrar a la llista de països que són analitzats pels experts de The Banker. Aquell mateix any, Crèdit Andorrà va optar i guanyar el premi. Des de llavors, ha obtingut el premi Banc de l’Any d’Andorra el 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008 i 2010.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT