PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Executiu no es planteja per ara suspendre el pagament de les hipoteques

El Govern assegura que els esforços se centren en distribuir recursos a les empreses perquè els treballadors no es vegin afectats

Per Victoria Gómez Pérez, Tatiana Navarro

| SFGA/CESTEVE

El Govern no planteja la suspensió d'hipotèques o altres crèdits per a privats, donat que els esforços s'estan centrant a distribuir aquestes càrregues econòmiques a empresaris. Accions que "ajudaran al teixit a mantenir els salaris dels treballadors", ha explicat el ministre Portaveu, Eric Jover, en roda de premsa. 

En aquest sentit, el ministre ha recordat la línia de crèdits tous a les empreses, que actualment s'està negociant amb un 0,25% d'interès. També s'està treballant, juntament amb els sectors econòmics i socials, un pla de mesures de xoc per ajudar a les empreses. "Haurem de veure com evoluciona per introduir nous canvis o flexibilitzar els ja establerts", ha assegurat.

Entre les mesures que entraran a vigor a partir de dimecres, Jover ha precisat que els locals que treballen de cara al públic hauran de tancar completament. És a dir, comerços i altres empreses ja no podran treballar a porta tancada. Una determinació presa per evitar el desplaçament de persones i, en conseqüència, la propagació del virus. També s'han evitat activitats relacionades amb la construcció i la indústria, que suposen un risc per als treballadors, per no saturar els serveis sanitaris en cas d'accidents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT