PUBLICITAT

L’APBI insta els seus membres a adaptar els lloguers a l’actualitat

Demanen a la resta d’actors del sector que s’alineïn amb la iniciativa

Per El Periòdic

La part final del carrer Riberaygua
La part final del carrer Riberaygua | ANA

L’Associació de Propietaris de Béns Immobles vol actuar com un agent actiu per superar la situació que es viu a Andorra i a nivell mundial a causa de la pandèmia de Covid-19. Així ho van fer saber ahir, a través d’un comunicat. 


L’APBI té la intenció d’aportar «propostes i solucions» des d’un punt de vista econòmic per «contribuïr a facilitar la supervivència de part del nostre teixit empresarial, i més concretament dels comerciants, que no ho oblidem, han estat i estan cridats a continuar sent un pilar fonamental de la nostra economia».


Davant la mesura que obliga a tancar els locals comercials que no estan destinats a béns de primera necessitat, l’APBI reclama un marc legal que estableixi una relació justa entre el propietari i l’inquilí. En aquest sentit, demanen als membres de l’associació i als propietaris  buscar fórmules que permetin adaptar els lloguers a la situació actual, almenys fins que es normalitzi. Així, també impliquen a proveïdors, externs, bancs, consultors, etc. a aliniar-se amb la iniciativa i, dins del seu àmbit d’actuació, a proporcionar facilitats al sector del comerç.


Igualment, però, asseguren que són conscients «que la causística és molt variada i no és possible trobar una fórmula única que serveixi per a tots els casos» perquè no tots els comerciants viuen la mateixa situació: uns tenen una càrrega laboral més elevada que d’altres i també hi ha diferències en l’àmbit financer.


En aquest sentit, consideren que el fet que la solució hagi de ser individualitzada no ens eximeix de fer l’esforç per trobar-la: «el que sí podem demanar a totes les parts implicades és que facin propostes des de l’ honestedat i la transparència, posant la situació real d’ambdues parts sobre la taula, ja que aquesta és l’única manera de poder donar una millor resposta a una situació tan urgent com l’actual».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT