PUBLICITAT

Andorra la Vella

Vives demana "calma i serenor" a la ciutadania enfront de la pandèmia

Va instar a seguir els consells i recomanacions de les autoritats

Per Tatiana Navarro

Imatge d'arxiu del Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives
Imatge d'arxiu del Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives | Maricel Blanch

A través d’un missatge difós per RTVA, el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va fer ahir una crida a la població perquè actuï amb «calma i serenor», durant el període de confinament. Vives va apel·lar a l’»esperit de col·laboració» de la ciutadania per ajudar a les persones que més ho necessitin, ja que  «entre tots vencerem la por i la pandèmia». Alhora, va demanar que la població no es paralitzi «per l’angoixa pel que té l’inesperat i desconegut de la infecció d’aquest virus» i fer «cas de les recomanacions que amb prudència se’ns van donant» al llarg dels darrers dies a través de les dues rodes de premsa diàries que ofereix l’Executiu..
Vives, que va recordar que «estem vivint unes circumstàncies molt excepcionals i doloroses», va considerar necessàries les recomanacions i els consells que les autoritats estan donant en els darrers dies. «És normal que tots estiguem preocupats i que desitgem que passin aviat aquests mals», va afegir el Copríncep.
Quant a la situació socioeconòmica del Principat, el Copríncep episcopal va lloar la dedicació i la determinació de les autoritats “cercant solucions pel bé d’Andorra”. També va destacar la «generosa entrega» de “metges, infermers i personal sanitari, d’educadors i cuidadors». Va tenir paraules a més per a aquelles persones que «mantenen actius els serveis bàsics i els altres servidors públics»,als quals «tots agraïm que aportin seguretat i confiança”. Per a Vives, “fent pinya guanyarem aquesta batalla contra el coronavirus i les seves conseqüències”. 
El Copríncep episcopal va acabar el discurs manifestant que “des de la meva capella us tinc molt presents i cada dia prego per tot el Principat”, així com dels afectats i malalts del món. Va donar, a més, les gràcies a les accions que la gent ha estat duent a terme en els darrers dies “de servei, d’interès pels altres i de solidaritat”. Pregant a la Mare de Déu de Meritxell, va demanar protecció i “que ens alliberi de tota la pertorbació i ens agermani en la fraternitat d’un sol poble ple d’esperança”.
D’aquesta manera, el Copríncep episcopal va voler donar el seu suport com a cap d’Estat a l’Executiu i altres càrrecs que estan dia a dia gestionant la crisi sanitària provocada pel Covit-19, donant un missatge que buscava mantenir l’esperança a la ciutadania, que encara haurà de seguir confinada a les seves llars.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT