PUBLICITAT

Aprovades per unanimitat les mesures urgents per afrontar la crisis sanitària

El Principat ja compta amb una legilació per aprovar l'estat d'alarma

Per Tatiana Navarro

El Consell General sense activitat parlamentària.
El Consell General sense activitat parlamentària. | MARICEL BLANCH

El Consell General ha aprovat amb el suport de tots els grups parlamentaris la llei de mesures urgents per ajudar al teixit econòmic i social durant el període d'aturament de l'economia. Propostes que busquen injectar diners des del sector públic a través de línies de finançament per garantir la liquiditat de les empreses i, així, assegurar el sou de les persones assalariades. El text contempla una rebaixa dels preus de lloguer dels locals comercials en funció de l'activitat que han mantingut o que el Govern assumeixi la part de la patronal en les cotitzacions a la CASS.

Una sessió de Consell General on també s'ha aprovat la llei que regula els estats d'alarma i emergència, empesa per la situació generada per la crisi sanitària. Tot i que el Cap de Govern, Xavier Espot, ha assegurat que l'Executiu no preveu aplicar-la tan bon punt s'aprovi, tant ell com la resta de consellers han isistit en la necessitat de dotar al poder de mecanismes al poder executiu en situacions de risc per a la ciutadania.

Tot i que la llei de mesures urgents tingui un caràcter retroactiu, els temps legislatius impliquen un termini d'entre vuit i setze dies per ser signades pels Coprínceps.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT