PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vales ja pot tornar a entrenar després que Noruega ho permeti

Les autoritats autoritzen els jugadors a tornar als camps però en grups de cinc i amb molta prevenció

Per Miquel López-Egea

Marc Vales entrena abans de la pandèmia.
Marc Vales entrena abans de la pandèmia. | Marc Vales

E

l final de la pandèmia generada per la Covid-19 ja veu la llum, almenys a Noruega. En aquest sentit, el jugador del Sandejford i internacional andorrà, Marc Vales, ja pot començar a entrenar amb el seu equip després que el govern noruec hagi permès entrenar en grups de cinc i que els camps de futbol tornin a estar a oberts. 

«El problema que tenim ara és que estem amb un ERTO, de manera que si volen que tornem, s’ha de solucionar», comentava el jugador a EL PERIÒDIC, que recordava que «ens han de fer contracte de nou». «Nosaltres el que volem és tornar ja, s’ha d’estudiar la situació perquè si ens fem mal, tal com estem ara, no tenim assegurança», explicava mentre reiterava que «hem de trobar la solució, s’està parlant i potser estem un temps entrenant al 50% perquè la lliga no comença fins al 20 de maig i els entrenaments oficials, en grups de més de cinc de persones no seran fins al 16 d’abril. Encara que això, pel que es veu, és impossible mantenir-ho». «Fins al maig crec que no podrem entrenar. I jugar, segurament es posposi», afegia. 

Pel que fa a les mesures actuals, va manifestar que «no ens podem tocar entre nosaltres i hem d’estar a dos metres de distància». «Serà complicat però, almenys, a Noruega, la cosa està molt millor perquè la gent pot passejar pel carrer», revelava i recordava que «és pràcticament que es podria començar a competir al juny encara que també podria ser a partir de l’agost, un fet que seria el pitjor perquè seria una autèntica bogeria». 

També va subratllar que «aquí no hi ha alarmisme, però la gent vigila quan entra  al supermercat, va  amb guants. Es cuida però es fa vida normal», afegia. D’aquesta manera, «cada jugador té el seu pla individual i cada dia he pogut sortir a córrer i a fer els entrenaments. Inclús ens estem ajuntant els jugadors per fer els entrenaments més amens però tot és físic i no es pot tocar pilota. Hem fet exercicis de mobilitat, funcional per al cos, càrdio i en aeròbic, és a dir, tots basats a córrer i mobilitat que poca cosa amb futbol tenen a veure». 

Per tant, l’exemple de la lliga de Noruega es podria després traslladar a les lligues andorranes i espanyoles. De fet, cal recordar que la Reial Federació Espanyola de Futbol ja es va reunir per començar a parlar dels protocols dels equips quan puguin tornar als entrenaments i que s’hauran d’aplicar. Per altra banda, també queda molt clar que s’haurà de fer una petita pretemporada important per poder tornar a competir al màxim nivell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT