PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Ens sentim abandonats»

Els temporers argentins manifesten el seu desig de tornar a casa aviat

Per El Periòdic

| Twitter

Els temporers argentins segueixen a l’espera de poder tornar al seu país en un vol de repatriació al seu país d’origen després que la crisi de la Covid-19 acabés amb els seus plans –almenys per ara– de continuar a Europa. De moment, de cara a aquesta setmana el govern argentí té programats alguns vols per al retorn dels seus ciutadans repartits arreu del món, de forma esglaonada, i per ara de moment no es preveu la dels residents temporers a Andorra.

Tot i això, fonts de l’Executiu argentí expliquen que la graella de vols per al retorn dels temporers es programa cada setmana i, per tant, a hores d’ara és difícil fer un pronòstic sobre el dia en què podran aterrar. Amb tot, residents consultats pel PERIÒDIC punten que si no es troba una solució aviat, la situació d’algun d’ells pot empitjorar ja que se’ls acaben els contractes de lloguer a finals de mes. «Estem esperant que ens escoltin», diu un d’ells. Alguns també expliquen que econòmicament poden subsistir fins al maig, però que tindrien dificultats després per comprar-se el bitllet d’avió. De moment, es mostren a l’espera que la Casa Rosada prengui una decisió al voltant del seu vol.

El govern de l’Argentina va decidir suspendre el passat 2 d’abril el vol de repatriació de prop de 400 temporers, previst per al diumenge dia 5 d’aquest mes. 
Els treballadors argentins havien de tornar al seu país en dos dies a través de Tolosa i amb escala a París. Mentrestant, els temporers argentins han unit la seva veu a través de diferents plataformes a les xarxes socials. El compte de Twitter Varados en Andorra reflecteix el malestar de molts d’ells. «No rebem ajut del nostre govern; ens sentim abandonats. Volem tornar a casa, és el nostre dret», afirmen en una publicació amb fotografies conjuntes. També han recollit signatures a través de la plataforma Change.org, on ja n’han aconseguit més de 8.000.H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT