PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els psicòlegs tornen a demanar reconèixer-se com a especialistes

Creuen que s’ha demostrat que són un servei essencial

Per El Periòdic

L’àrea de Salut Mental de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’àrea de Salut Mental de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

El Col·legi Oficial de Psicòlegs (COPSIA) va tornar a reivindicar ahir una vella demanda: «La necessitat inexorable d’incloure, d’una vegada per totes, als psicòlegs com a especialistes de la salut mental dins la cartera de serveis sanitaris» del país. 

Així ho van remarcar en un comunicat a través del qual van aprofitar per fer un balanç del servei d’atenció psicològica que el COPSIA va engegar el passat 17 de març per donar resposta a les necessitats de la població durant el període de confinament. Segons el col·lectiu, en dos mesos, «26 voluntaris han atès unes 300 persones que han manifestat diversos neguits o trastorns que requerien una atenció professional». La resposta «tan positiva» per part de la ciutadania vers aquest projecte ha posat de manifest, van afirmar els psicòlegs, que la seva feina és molt «important» i «necessària» i «referma la necessitat» d’incloure’ls com a especialistes, van insistir.

 

Només pels més vulnerables

Des de la Junta del Col·legi, però, es va informar que serà «difícil» mantenir el servei una vegada es completin totes les fases d’excepció al confinament. Tot i això, s’està treballant per mantenir l’atenció als col·lectius més desfavorits o vulnerables que poden patir les majors conseqüències de la crisi sanitària. «Entenem que amb la reobertura de tots els centres de psicologia del Principat no podem mantenir el funcionament del torn voluntari i gratuït d’atenció psicològica que vam posar en marxa en el context d’emergència sanitària Covid-19», es va reconèixer en el text.

Cal recordar que el mes de desembre passat el Ministeri de Salut s’havia de trobar amb els representants del COPSIA per negociar la seva entrada a la CASS. Una reunió que, per diferents motius i després per la Covid, mai es va arribar a produir. Malgrat això, en una entrevista a EL PERIÒDIC el passat mes d’agost, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet va avançar que «els psicòlegs acabaran tenint un rol la sanitat pública d’Andorra, però amb uns processos assistencials determinats i amb una formació concreta». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT