PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern presenta una campanya per lluitar contra l’LGTBIfòbia

L’objectiu és fomentar una inclusió real i la no discriminació per motiu d’identificació de gènere

Per El Periòdic

Manifestació de l’any passat davant el Consell General.
Manifestació de l’any passat davant el Consell General. | ANA

Amb motiu del Dia internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, el ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, juntament amb l’associació Diversand, ha organitzat una campanya de sensibilització. A causa de la situació d’emergència sanitària del coronavirus, la campanya ha agafat un caire digital. A través d’un comunicat, el Govern va explicar que l’objectiu de la iniciativa, que se celebra cada 17 de maig, és fomentar una inclusió real i la no discriminació per motiu d’identitat de gènere i orientació afectivo-sexual.

D’aquesta manera, es va començar a difondre a través de les xarxes socials el vídeo musical My passenger del grup Trezor. Es tracta d’una cançó escrita amb la voluntat de donar visibilitat a la transsexualitat infantil, i la protagonista del vídeo, és una nena trans de vuit anys. El videoclip està disponible a YouTube.

 

No s’atenen tots els casos

De fet, aquest cap de setmana EL PERIÒDIC va informar que l’Àrea de Polítiques i Igualtat ha atès tres casos del col·lectiu LGTBIQ des de principis d’any, bé després d’haver patit una agressió per raons d’orientació sexual o d’identitat, o bé per rebre assessorament en algun aspecte. Xifres modestes que s’han anat mantenint, sumant poc més de 10 persones en els darrers tres anys. Les dades mostren com els esdeveniments d’aquest tipus no acostumen a ser habituals, però tampoc vol dir que la problemàtica no tingui un espai dins de la societat. No tots els casos són atesos. L’agressió a un noi a una discoteca de la capital per raons d’orientació sexual no va arribar al servei, i no formant part de les xifres oficials. 


«Segurament hi ha més, però no acaben sortint», va apuntar la cap de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat, Mireia Porras, estenent l’efecte iceberg més enllà de la violència de gènere. Les institucions són coneixedores de discriminacions en l’àmbit laboral, que a vegades també es mostra en forma d’assetjament. Discriminacions que es produirien en algunes ocasions també abans, en l’accés al mercat laboral. Cal tenir en compte que la violència també es pot donar per més d’un motiu. Així, una dona lesbiana no seria discriminada només pel gènere, sinò també per la condició sexual.

 

Feina per fer

«S’ha de fer molta feina, sobretot en la conscienciació i la sensibilització, i hem d’anar tots a una», va afirmar Porras. Per aquest motiu, en els darrers anys s’han desenvolupat diverses campanyes i actes per a tota la població. Tasca a la qual també se li suma el treball pedagògic als centres escolars amb alumnes i professorat, per tal que aquests últims puguin anar treballant «en el dia a dia» i, en as que es produeixi, identificar les situacions de discriminació sabent com ha d’actuar. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT