PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espanya reforçarà l’ús obligatori de la mascareta

Catalunya demana que l’Alt Pirineu passi a la fase 2 el dia 25

Per El Periòdic

Països amb més contagiats.
Països amb més contagiats. | El Periòdic

Després de la desena reunió amb les comunitats autònomes, el Govern va anunciar ahir que en els pròxims dies dictarà una norma per reforçar l’obligatorietat de l’ús de mascaretes als espais públics. Una mesura que diversos presidents territorials estaven exigint a l’Executiu central des de feia diversos dies. No obstant, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, no va voler precisar més sobre aquesta normativa, si bé va avançar una nova reunió sectorial amb les comunitats autònomes en la qual es buscarà precisar aquest ús obligatori de les mascaretes, sempre emparat pel criteri científic, va recalcar. Aquesta mesura sembla tenir diversos recolzaments entre els presidents autonòmics independentment de la fase en què es trobi cada territori.

D’altra banda, el Departament de Salut de la Generalitat va anunciar aquest dissabte que demanarà que l’Alt Pirineu i Aran, les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona passin a la fase 2 del pla de desescalada el dilluns 25 de maig. Així ho va explicar la consellera Alba Vergés, tot assegurant que les tres àrees tenen «una bona evolució». Vergés va subratllar que en aquestes regions sanitàries es pot fer un bon seguiment de casos des de l’atenció primària, «tal com es demostra amb els indicadors que s’han anat rebent després de la primera setmana a la fase 1».

Així mateix, segons va informar RàdioSeu, la Generalitat també va informar que demanarà al govern espanyol que permeti sobrepassar els límits del terme municipal per fer esport durant la fase 1 del desconfinament.

Actualment a Espanya, hi ha 231.350 positius, 27.656 morts i 149.576 curats. Pel que fa a les dades internacionals, el primer país amb més positius de Covid-19 és els Estats Units amb 1.467.884 casos, 88.754 morts i 268.376 curats. El segueixen Rússia amb 281.752 positius, 2.631 morts i 67.373 curats i el Regne Unit amb 241.511 positius, 34.546 morts i 1.058 curats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT