PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 2.000 assalariats tornen a la feina a partir d’avui

Les perruqueries i els centres d’estètica són els serveis més demandats

Per El Periòdic

Desinfecció d'un mostrador.
Desinfecció d'un mostrador. | Maricel Blanch

A partir d’avui, arrenca la tercera fase d’excepcions al confinament amb la tornada a l’activitat de totes les professions sanitàries, les consultes veterinàries, les perruqueries, barberies i centres d’estètica, les activitats industrials restants, les activitats d’edició i gràfiques i les agències de publicitat i d’intermediació personals. 

Així, en aquesta represa parcial de la tercera fase tornaran al seu lloc de feina més de 2.000 treballadors, que sumats a les 26.706 reincorporacions (més 2.612 guàrdies) de fa 15 dies, suposen el 65% del total d’assalariats del país. Per a la següent desescalada, quedaran, entre altres, treballadors com ara comerciants, hotelers i restauradors, que representen, segons les dades del Govern, a 13.755 persones. 

 

Protocols de seguretat

Respecte als protocols de seguretat, membres del Ministeri de Salut i Actua Tech van oferir la setmana passada un seminari en línia a tots els actors implicats per determinar  les mesures d’higiene i de seguretat obligatòries que s’hauran de prendre, com ara l’ús de mampares per separar els clients, l’ús de guants i mascareta per a tots els professionals i la desinfecció profunda de les instal·lacions cada vegada que s’acabi un servei.

Pel que fa als salons de perruqueria i els centres d’estètica han estat dels més demanats per la població durant el confinament i ja fa dies que, fixant-se en els models de França i Espanya, van començar a oferir cita prèvia als seus clients habituals. De fet, el cap de Govern, Xavier Espot, va reconèixer que malgrat ser «serveis semiessencials» no se’ls ha donat el vistiplau fins ara perquè es requereix «molt contacte personal». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT