PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS demana informació sobre els protocols de les residències

Considera que el nombre de morts entre els usuaris dels centres sociosanitaris és elevat

Per El Periòdic

Susanna Vela al Consell General.
Susanna Vela al Consell General. | PS

L’elevat nombre de morts que s’han produït entre els usuaris diversos centres sociosanitaris del país des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 fa que el Partit Socialdemòcrata (PS) faci una demanda d’informació al Govern per comptar amb la documentació sobre la revisió dels protocols d’aquestes instal·lacions.

La petició es porta a terme per tal de tractar d’evitar futurs contagis massius i d’esclarir el que va poder succeir als centres residencials, amb una mortalitat que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, admetia que era del 18%. La presidenta del PS, Susanna Vela, assenyalava que «volem saber aquests protocols que existien abans de la crisi, quan van ser implementats, amb quin material i personal», a més de conèixer «les comunicacions que es va establir entre l’Administració i aquests centres sociosanitaris, tant públics com privats». Des de la formació socialdemòcrata esperen comptar amb la informació de «la previsió i documentació que s’ha elaborat o s’està fent per evitar futurs contagis massius entre els residents d’aquests centres». 

La xifra de persones traspassades a les instal·lacions sociosanitàries del Principat a causa del coronavirus «pensem que és alta i que cal extremar totes les precaucions, que són poques», va assenyalar Vela, que confia que amb «tota aquesta informació ens donarà una idea del que exactament va poder succeir en aquests centres».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT