PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Barcelona ho deixa i seran vuit les seus contrincants d’Andorra

El Principat és el territori més avançat en aspectes sanitaris però totes tenen alguns punts molt forts

Per El Periòdic

El Poliesportiu d'Andorra.
El Poliesportiu d'Andorra. | ACB Photo

L

a Lliga Endesa ha donat per finalitzat el termini per a presentar les candidatures per acollir la fase final de l’ACB, de manera que en total seran vuit les contrincants d’Andorra, després que Barcelona ho hagi deixat córrer segons va confirmar Mundo Deportivo. 

En aquest sentit, i gràcies a l’evolució de la pandèmia a Espanya, cada vegada és més probable que se celebri aquesta competició i que, en part, sigui a Andorra, en ser el territori més avançat en terminis de salut. De manera que així, la competició serà un torneig de dues setmanes en el qual participarien 12 equips que disputarien 33 matxs sense públic. 

En aquest context, de les deu possibles localitats que havien demanar els requisits a la Lliga Endesa, en total seran nou les que presentaran candidatura després que Barcelona ho hagi deixat córrer després de no haver pogut entrar en la fase 1 del desconfinament establerta pel Govern espanyol. Les altres candidatures, per tant, donaran guerra a Andorra. 

David Escudé, responsable d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, va explicar que «ens faltava informació en l’aspecte tècnic i veure si teníem la possibilitat d’acollir el torneig, de si podia encaixar o que fos atractiu». Però Barcelona ho ha deixat estar davant els mals de caps que pot suposar, encara que suposés una petita esperança pels hotelers de la capital catalana. 

Per tant, l’ACB té ara dues setmanes per revisar tota la documentació feta arribar per les candidatures que segueixen endavant, que són Almeria, Andorra, Gran Canària, Madrid, Menorca, Navarra, Tenerife, València i Saragossa. Tothom aposta per l’única opció que hi ha ara mateix de remuntar econòmicament i de donar una imatge de normalitat després de la pandèmia.

Així mateix, cal recordar que un dels factors que més es tindran en compte serà l’aspecte sanitari i per tant, és probable que tots aquells territoris que no es trobin en una fase de desconfinament positiva, quedin automàticament descartats. I, en aquesta línia, Andorra juga especialment amb avantatge, sobretot des que va oferir tests a tots els jugadors i membres dels equips que poguessin venir al Principat. 

Així mateix, cal recordar que hi ha una sensació d’optimisme perquè les coses estan anant millor del que en un principi es podia pensar, de manera que la competició es podria finalitzar el 10 de juliol i no complicar les coses a ningú. 

Per altra banda, els punts que s’hauran de tenir en compte seran les instal·lacions i si es té un equip ACB, ja que per exemple, Almeria, Menorca i Navarra, encara que són llocs amb cultura del bàsquet, no compten amb un equip a la màxima categoria. Així mateix, es tindrà en compte aquells llocs que tenen experiència en l’organització d’esdeveniments com la Copa del Rei. Però s’ha de tenir en compte que la logística i els allotjaments també són dos aspectes que s’hauran de tenir en compte tal com va explicar la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i, per tant, Andorra té un posicionament molt fort. 

Nova veu en favor que hi hagi ascensos a la pista

El president de la Fundación Lucentum, Toni Gallego, va reiterar el seu desig que els ascensos a la Lliga Endesa es defineixin en la pista malgrat els problemes de dates i l’oposició de la patronal dels clubs a comptar amb una competició amb vint equips la pròxima temporada.

El conjunt alacantí, quart classificat durant la fase regular, va defensar des que es va parar la competició amb la possibilitat de tancar la temporada amb una fase d’ascens reduïda, a imatge i semblança de la qual realitzarà l’ACB pel títol, per a optar a la primera categoria. «Hi ha clarobscurs en tota la situació relacionada amb els ascensos»,  va explicar tot i entendre els arguments de l’ACB. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT