PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aixàs assegura que l’aspecte sanitari és el més important

El president del MoraBanc Andorra es mostra molt optimista de cara a ser la seu de la fase final de l’ACB

Per Miquel López-Egea

Moussa Diagne al Poliesportiu, ahir.
Moussa Diagne al Poliesportiu, ahir. | BCA

Andorra cada dia somia més amb acollir la fase final de la Lliga Endesa. Seria una oportunitat pel país de reivindicar-se com a destí segur i, ja, de pas, per recuperar-se econòmicament. Una mica, almenys.

En aquest context, el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, es va mostrar contundentment optimista en una entrevista amb el club, i va explicar que «ja som candidats entre moltes altres seus: Aportem un factor diferencial que és la nostra situació sanitària el dia d’avui, en la que podem tenir quan ens toqués hipotèticament acollir la fase final». «La candidatura, com demanava l’ACB, han d’estar basada en tres eixos que són les instal·lacions esportives que puguem aportar, les infraestructures hoteleres i la nostra situació sanitària», informava, subratllant que «som forts en els tres aspectes perquè tenim unes instal·lacions esportives envejables, unes estructures hoteleres que ja no diguem i, en aquest cas, no només perquè ho diguem nosaltres, si no molts mitjans dels nostres països veïns, la nostra situació i actuació sanitària crec que està sent model d’inspiració per altres llocs i països».

En aquesta línia, va fer èmfasi en el fet que «en el que podem ser diferencials és en això, quan s’hagi de passar la fase final volem passar un doble cribratge i per tant, quan es disputi l’esdeveniment, tal com ens estan advertint les autoritats sanitàries, les persones malaltes estaran confinades», per tant, això «serà determinant i farà que la nostra activitat econòmica es reprengui ben aviat, les persones que no estiguin contagiades ja podran fer una vida més pròxima a la que teníem abans d’aquesta crisi».

En aquest context, va remarcar que «tenim els nostres arguments, totes les ciutats que s’estan posicionant tenen bons arguments». De fet, cadascú ja ha manifestat públicament tots els avantatges, posant les coses molt difícils, amb territoris d’Espanya que estan en fase 1 i que poden plantar cara a Andorra per la seva situació generada per la Covid-19.

Tot i això, va insistir que «tinc molt clar que, pel que fa a l’aspecte sanitari, som segur diferents i en aquest cas, tenim avantatge sobre la resta de seus». «Crec que tindrem les nostres opcions perquè lògicament, els criteris que haurien de prevaldre haurien de ser essencialment sanitari i posar altres criteris en segon pla», informava, tenint en compte, per exemple, el nom que poden tenir altres seus que ja han estat seus d’algun esdeveniment de la Copa del Rei.

Llum al final del túnel

Aixàs també va voler recordar que «la candidatura es dona en unes circumstàncies excepcionals però segurament no hauríem pogut optar a una empresa com aquesta» en una situació de normalitat absoluta. «En aquest temps en el qual tot sembla una mica fosc, tenir aquesta opció de poder acollir un esdeveniment d’aquesta mena i amb aquesta repercussió que tindrà, està clar que és una mica de llum en aquesta foscor», opinava.

Per altra banda, va considerar que «reprendre l’activitat esportiva professional, encara que en unes circumstàncies diferents de les que estem habituats, també ens dona una mica de sentir que tornem a la normalitat». «Això, lògicament, doncs és motiu per estar contents i ser optimistes pel que ens ve», sentenciava.

Tot i això i altres aspectes a tenir en compte, ja que caldrà veure com estan les plantilles dels equips i també si hi ha alguns jugadors que no es vulgui exposar pel que fa a salut i, això, és precisament el que Andorra vol evitar, ja que la carta del cribratge té molt de poder. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT