PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primera vacuna testada en humans als Estats Units

La comercialització del producte haurà d’esperar fins a la tardor

Per El Periòdic

Estats Units ha estat el primer país en provar la vacuna que crearia una resposta immunològica contra el coronavirus. Els primers resultats. duts a terme per la companyia biotecnològica Moderna, van demostrar que alguns pacients no havien patit efectes adversos. Amb tot, la vacuna es troba en les primeres fases de desenvolupament, i caldrà esperar fins a la tardor per poder tenir les dosis. 

En la primera fase de la recerca van participar un total de 45 voluntaris sans d’entre 18 i 55 anys. Els resultats es van derivar dels primers vuit pacients, que van rebre dues dosis diferents de la vacuna. Tots ells van desenvolupar anticossos que, en ser aplicats a cél·lules humanes al laboratori. van ser capaces d’impedir que el virus es repliqués. L’estudi del laboratori també va concloure que el nivell d’anticossos neutralitzadors produïts per la vacuna és similar al dels pacients recuperats de Covid-19.

 

Casos

La xifra total de casos arreu del món se situava ahir en els 4,7 milions de contagis segons les dades de la pàgina web de la Universitat Johns Hopkins. Els Estats Units, amb prop d’1,5 persones malaltes, lidera la llista de països amb més casos positius. Segueixen Rússia, amb 290.678, El Regne Unit, amb 247.706 positius, i Brasil, que registra 245.595 positius.

Quant al nombre de morts per la pandèmia sanitària, la xifra global se situa en les 316.898 defuncions. Els Estats Units és també el país amb més morts, registrant 89.874 defuncions. França i Espanya es troben en quarta i cinquena posició, amb 28.111 i 27.709 defuncions respectivament. 

 

Mascareta

El Govern espanyol va fer ahir extensiva l’obligatorietat de l’ús de les mascaretes en tots els espais tancats i al carrer quan no es pugui garantir la distància de seguretat de dos metres. Cal recordar que ja es va establir el seu ús al transport públic. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT