PUBLICITAT

Incertesa sobre la voluntat de tornar a competir dels jugadors

Una enquesta revelada per Eurohoops afirma que dos terços dels jugadors no voldrien reprendre la lliga

Per Miquel López-Egea

Bandja Sy en el partit contra el Baskònia de la fase regular de la Lliga Endesa.
Bandja Sy en el partit contra el Baskònia de la fase regular de la Lliga Endesa. | acb Photo / A. Bouzo

La Lliga Endesa té molts interrogants en el seu futur, un d’ells, és el referent als jugadors. En aquest sentit, la problemàtica que es podrien trobar alguns equips podria ser trobar-se amb la negativa dels jugadors davant la decisió de reprendre la competició, que es decidirà el 31 de maig. De fet, segons una enquesta publicada per Eurohoops, dos terços dels jugadors no voldrien reprendre la Lliga.
En aquest sentit, primer de tot, cal tenir en compte que ja hi ha hagut algunes rescissions de contractes, com és el cas de jugadors com DJ Seeley, Jason Thompson, Luke Harangody, Tony Wroten, Malcolm Delaney, Earl Clark i Tyler Haws.

En segon lloc, segons l’enquesta facilitada pel portal –filtrada teòricament per l’Associació de Basquetbolistes Professionals (ABP), encara que aquesta ho va negar– 107 de 157 jugadors haurien manifestat el seu desacord en reprendre la competició, almenys en les condicions actuals. En aquest sentit, l’enquesta, informal i anònima, deixa entreveure el malestar que es pot generar entre els jugadors si hi ha un mínim de perill pel que fa a la seva salut.

En el cas dels jugadors que disputen l’Eurolliga, Barça, Reial Madrid i Baskònia, la disposició a jugar per parts dels jugadors seria negativa mentre que equips que tan sols juguen la fase domèstica, com el MoraBanc Andorra, estarien d’acord. De fet, entre les files tricolor, tan sols un jugador estaria en contra de reprendre la competició. De fet el MoraBanc compta amb tots els jugadors menys Bandja Sy, que encara no ha pogut tornar de Sèrbia.

En aquest sentit, tota la plantilla del Barça i de Baskònia hauria votat no mentre que només dos jugadors del Madrid i tres del València voldrien jugar.

Per un altre costat, Iberostar Tenerife, Unicaja, Herbalife Gran Canària i Joventut de Badalona tindrien la plantilla dividia mentre que la del Saragossa és l’única que comptaria amb unanimitat. La resta, es decantarien pel no. En aquest context, cal recordar que hi ha molts jugadors que han reclamat moltes mesures sanitàries i, de fet, costa trobar un posicionament clar. 

Malgrat aquesta situació, l’ABP va manifestar que no donava veracitat la notícia i va insistir en el fet que les consultes als jugadors són «merament informatives» i per tant, no vinculants. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT