PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els principals economistes del món reconeixen l’última Calvó Armengol

Melissa Dell va guanyar el premi andorrà l’any 2017 per la seva recerca social

Per El Periòdic

Melissa Dell després de rebre el guardó Calvó Armengol el 2017.
Melissa Dell després de rebre el guardó Calvó Armengol el 2017. | ANA

La jove professora de la Universitat de Harvard, Melissa Dell, que l’any 2017 va ser guardonada amb el premi internacional Calvó Armengol, ahir va ser distingida amb la medalla John Bates Clark. Es tracta d’un premi de l’Associació Econòmica Americana que es lliura anualment a un economista nord-americà, menor de quaranta anys, que hagi dut a terme una important contribució al pensament econòmic i al creixement. Entre els guardonats que han rebut aquesta distinció es troba la investigadora Esther Duflo, que també va rebre el Calvó Armengol en la seva primera edició, l’any 2010.

El Govern, la Fundació Crèdit Andorrà i la Barcelona Graduate School of Economics van concedir a Dell el guardó andorrà en la seva cinquena edició. El reconeixement premia que en les seves recerques vinculés l’economia social a diferents impactes històrics, sovint lligats a períodes violents com les guerres o el colonialisme i el postcolonialisme.

El Premi Internacional Calvó Armengol va ser creat el 2008 en memòria del jove economista Antoni Calvó Armengol, professor andorrà de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Barcelona GSE, que va morir la tardor del 2007 amb 37 anys, informa l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT