PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut lloa els esforços del SAAS per resoldre les irregularitats

El ministeri respon a les preguntes de la consellera Montaner

Per El Periòdic

La consellera de Terceravia+UL+I.
La consellera de Terceravia+UL+I. | Consell General

El SAAS es troba en procés de solucionar les irregularitats que el Tribunal de Comptes va evidenciar al 2017. Irregulartats que «venen d’antic» i que són conseqüència del «debilitament de l’institució al llarg dels anys posteriors a la crisi del 2008, i va arribar a fer-se obsoleta i a estar lluny de les necessitats d’un sistema de salut modern». En una resposta escrita formulada per la consellera general de Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Carine Montaner, el ministeri de Salut detalla les actuacions que s’han dut a terme per «anar resolent dites diferències». 

Incidències com per exemple el càlcul d’indemnitzacions, del qual el ministeri va destacar l’aplicació de prodeciments de control, a més de la supervisió de les liquidacions de les quitances per part dels responsables de l’àrea de gestió. També s’està treballant en evitar errors de caràcter contable a través de «la implementació del programa informàtic de control i planificació econofinancer i l’establiment de nous protocediments de control. 

 

Regularitació de contractes

El ministeri de Salut va expressar les «clares discrepàncies entre el codi de relacions laborals i el reglament del personal» del SAAS, actualment en vigor. En aquest sentit, Salut va assegurar que «s’han anat regularitzant les casuístiques particulars que ha tingut ocasió de resoldre en l’àmbit de la gestió», fent desaparèixer, per exemple, els contractes de retribució variable en funció de l’activitat.

 

Transport sanitari

La consellera Montaner també va qüestionar al ministeri si existia el plantejament de canviar el model de transport sanitari. Fet que Salut va negar, donat que vol prioritzar «l’anàlisi i el funcionament dels serveis de transport sanitari i sociosanitari existents», tot «detectant les mancances i disfuncions». Això permetrà establir futures millores. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT