PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cinquè dia consecutiu sense nous contagis en la fase final del primer brot de Covid-19

Les recuperacions continuen augmentant dia a dia

Per El Periòdic

Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | MARICEL BLANCH

Ahir va ser el cinquè dia consecutiu que el nombre total de contagis per Covid-19 es va mantenir en 761. La tendència a la baixa dels darrers dies també mostra una reducció en el nombre de casos actius, que se situen en 82 respecte dels 86 registrats aquest dilluns. El nombre de persones que estan superant la malaltia continua pujant i ja en son 628, el que suposa quatre altes més durant les darreres 24 hores. Entre els professionals de la Salut encara hi ha 20 contagiats i 2 més que provenen dels cossos especials. El nombre de defuncions segueix sent de 51.

La metgessa de salut pública del ministeri, Mireia Garcia, va valorar de forma molt positiva el manteniment dels casos totals, tot i que encara poden haver casos asimptomàtics no detectats però transmissors del virus. «Podríem dir que estem al final d’aquest brot però haurem de ser molt curosos en fases properes per evitar que n’hi pugui haver un altre», va assegurar. Cal recordar que les xifres fetes públiques ahir no inclouen els resultats obtinguts després dels cribratge massiu, del qual s’actualitzaran les dades pròximament.

Pel que fa a l’evolució de casos actius, recuperats i defuncions, es manté la tendència a la baixa, i el fet que els casos actius estiguin en contínua davallada significa, segons Garcia, que «tenim recuperacions diàriament».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT