PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAF estudia fer tests setmanals als jugadors de la Lliga Nacional

La federació es reunirà amb el Govern l’1 de juny per saber si es pot reprendre la competició

Per Miquel López-Egea

L’Inter d’Escaldes i l’FC Ordino durant un partit de la Lliga Multisegur Assegurances.
L’Inter d’Escaldes i l’FC Ordino durant un partit de la Lliga Multisegur Assegurances. | interescaldes.com

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) confia plenament a poder reprendre la lliga i per aquest motiu ja està estudiant els protocols que aplicarà, entre ells, fer tests setmanalment als jugadors.

En aquest sentit, el president de la FAF, Fèlix Álvarez, va explicar a EL PERIÒDIC que «volem saber totes les mesures que ens posi el Govern pel que fa a l’àmbit sanitari, ja sigui pel que fa a mascaretes o distàncies, ho hauríem d’intentar tancar tot per veure què podem fer». «Principalment, el problema més gran que veiem és que la majoria de jugadors és que són amateurs, van de la feina a l’entrenament o al partit i en aquest circuit hi ha més possibilitat que hi hagi un contagi», comentava, subratllant que «seria la FAF la que hauria de posar la màxima seguretat perquè no hi hagi cap risc de contagi». «El que estic explicant està en procés, però havíem pensat en veure quin cost tindria el fet de fer tests als jugadors setmanalment però això pot ser important, hem de veure si el Ministeri de Sanitat ho permetria», revelava, encara que va insistir en el fet que «cal que els jugadors vulguin i que el ministeri ho ha de tenir clar». «L’altre aspecte important és l’econòmic, hem de veure el cost», subratllava.

Així mateix, va celebrar el fet que alguns clubs hagin obligat els seus jugadors a fer-se el test obligatòriament i va recordar que hi ha hagut resultats diferents entre els primers i els segons tests. Per aquest motiu, «va demanar una orientació dels resultats» i va reiterar que «caldria veure i valorar si pel fet de continuar la lliga, és necessària aquesta inversió i valorar si hi ha altra gent a Andorra que necessita aquests tests més». «No farem res que pugui danyar la imatge de la FAF en l’aspecte que si hi ha gent més necessitada Andorra, malalta, ho valorarem, són idees que s’estan plantejant però anem en funció en com vagi evolucionant la pandèmia», subratllava.

En aquest context, va recordar que «teníem una reunió prevista amb el Govern però es va cancel·lar perquè volíem esperar al doble cribratge. En aquest cas, ho hem emplaçat a l’1 de juny perquè ja estarà tot obert. El que teníem pendent de parlar era si podíem reprendre la lliga o no. Des de la UEFA, a més, ens han de confirmar si el termini que ens havien dit anteriorment s’allargava, però encara no ho sabem segur, si es fa dues setmanes, doncs ja en són dues més que tens. En principi hauríem de poder reprendre la lliga però no podem fer-ho per iniciativa nostra, ens ha d’autoritzar». «Hem de parlar amb el Govern i el comú per jugar al Comunal i al Nacional. Si hem de jugar entre setmana i el cap de setmana, necessitem algun camp més però no hem pogut iniciar contactes. Depèn de quan es pugui reprendre», recordava. 

Memòria dels clubs

Respecte a l’àmbit econòmic, va destacar que «hem tingut reunions amb els clubs i els vam proposar que ens fessin arribar una petita memòria dels perjudicis que havien tingut per la Covid-19» i que «en aquest cas, des de la FAF, intentaríem ajudar-los amb el que poguéssim». «Els clubs estan preparant la documentació perquè nosaltres hem de justificar molt bé les despeses davant de la UEFA», va recordar. Així mateix, va assegurar que «desconec si els clubs han anat per la via de fer ERTOs, sé que en aquest cas nosaltres els dèiem que sempre ens han remarcat molt des de la FIFA i la UEFA que els clubs havien d’arribar a acords entre jugadors perquè és la millor via». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT