PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La segona volta dels tests massius ja ha cribrat 23.500 persones

El Govern destina més de 45.000 euros a les despeses d’allotjament dels padrins a l’hotel Fènix

Per El Periòdic

Primera volta dels tests massius a tota la població.
Primera volta dels tests massius a tota la població. | Maricel Blanch

La segona onada dels tests d’anticossos ha cribrat ja a 23.500 persones. Així ho va confirmar ahir el ministre Portaveu, Eric Jover. El procediment a seguir està sent el mateix que es va emprar per a la primera onada i, per tant, la magnitud de les persones que se sotmeten a la prova anirà augmentant progressivament al llarg d’aquests dies. 

 

Dades sanitàries

A banda d’aquest anunci, Jover també va actualitzar el nombre de contagis per coronavirus, sense tenir en compte els resultats del primer cribratge, que es fan públics de manera paral·lela. En aquest sentit, i després de cinc dies consecutius sense nous casos, el Govern va informar d’un nou contagi per la malaltia, el que fa pujar el nombre de casos totals a 762.

Entre les dades més positives hi ha la contínua davallada en el nombre de casos actius, que actualment se situa en 72, el que suposa 10 persones menys que els registrats aquest dimarts. El nombre d’altes també augmenta i ja arriba fins als 639 recuperats, nou més durant les darreres 24 hores i, pel que fa a les defuncions, continuen en 51. Entre els professionals de la salut hi ha dos casos menys, el que fa que siguin 18 les persones contagiades i dues més que provenen dels cossos especials. A l’hospital només hi ha tres ingressades, de les quals dues estan a planta i una a l’UCI. Al Cedre són vuit els malalts, dels quals quatre provenen d’altres centres sociosanitaris i dos es troben en convalescència. Dels 256 resultats PCR rebuts aquest dimecres, 245 han donat negatiu i 11 positiu.

 

Despesa al Fènix

D’altra banda, el BOPA va recollir ahir les despeses de l’hotel Fènix, on durant aquesta crisi sanitària s’hi han reubicat alguns residents i personal sanitari procedents dels centres sociosanitaris com a mesura de protecció contra la Covid-19. Així, l’import per aquest allotjament en matèria d’urgència per la crisi generada és de 45.261,04 euros. Cal recordar que, des de mitjans de març, l’hotel acull a padrins de la residència el Cedre, els quals es van reubicar per evitar contagiar-se del coronavirus. A més, durant aquest temps, també s’hi va aïllar personal sanitari positiu de Covid-19. 

Paral·lelament, el Govern també va fer pública una adquisició de material de protecció a l’empresa The Lucky Company per un import de 315.715,40 euros, que corresponen a mascaretes quirúrgiques, guants de protecció i polaines. Així mateix, s’ha anunciat parcialment l’adjudicació definitiva del subministrament de material mèdic contra la Covid-19 per un import de gairebé 360.000 euros i no els més d’1,4 milions que s’havien decretat inicialment. Pel que fa al material de detecció ràpida, el Govern ha anul·lat 79.200 euros i l’import final ha quedat en 1.425.6000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT