PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià de Lòria esdevé parròquia cardioprotegida amb 10 desfibril·ladors

La Creu Roja col·laborarà en el projecte formant els treballadors del comú

Per El Periòdic

Desfibril·lador de Sant Julià.
Desfibril·lador de Sant Julià. | Comú de Sant Julià de Lòria.

Sant Julià de Lòria, amb la col·laboració de la Creu Roja, va instal·lar 10 desfibril·ladors i esdevé, així, una parròquia cardioprotegida. 

En concret, es van instal·lar aparells fixos i un de mòbil. Els primers es van col·locar a punts estratègics com l’aparcament de la plaça de la Germandat, la plaça Major, l’oficina de turisme o el cementiri. El desfibril·lador mòbil està instal·lat a una grua del Servei de Circulació.
El projecte permet, asseguren des de l’administració, proporcionar «els elements necessaris» per donar resposta als ciutadans corrents davant una aturada cardíaca. En aquest sentit, se’ls facilita poder actuar de manera activa.
Per altra banda, el comú destaca el fet que s’instal·lin els nous desfribril·ladors comporta una ampliació de la cobertura dels mateixos ja que fins al moment, només es comptava amb dos dels aparells en qüestió.

La Creu Roja

Per altra banda, l’organisme de la Creu Roja d’Andorra també efectuarà formacions de reanimació cardiopulmonar RCP al personal del Comú i a comerciants. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT