PUBLICITAT

L’ús de les mascaretes és obligatori a Espanya des d’avui

S’hauran de dur posades als espais públics on no es puguin respectar els dos metres de distància

Per El Periòdic

Dades mundials coronavirus
Dades mundials coronavirus | El Periòdic

La utilització de mascaretes als majors de sis anys als espais públics passa a ser obligatori a partir d’avui a Espanya. Segons es va publicar ahir al BOE, s’haurà de fer ús de la protecció en qüestió tant a espais oberts com a espais tancats, sempre que no es pugui garantir la distància de dos metres de seguretat. D’altra banda, el govern espanyol va obtenir ahir al Congrés el suport necesari per ampliar l’estat d’alarma fins al 7 de juny.


La mesura de les mascaretes té en compte algunes excepcions com poden ser raons de salut o discapacitat, o la realització d’algunes activitats esportives com córrer. Igualment, però, el decret no especifica si es sancionarà a les persones que no facin ús de la mascareta.


Escoles reobertes al juny

Segons va fer saber ahir el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, les escoles dels territoris que es trobin en fase 2 obriran els centres a partir de l’1 de juny. Així ho estableix el pla de reobertura de centres del Departament d’Educació. Tot i així, l’obertura tindrà l’objectiu d’oferir suport a l’alumnat i a les famílies, no es faran classes.

Anglaterra supera els 35.000 morts

Ahir el Regne Unit va superar les 35.000 defuncions registrades degut a la pandèmia de la Covid-19 al país en qüestió. Així, es converteix en el segon país amb més morts pel virus del món, per sota d’Estats Units i per sobre d’Itàlia.

Brasil supera les 1.000 morts diàries

El país va superar, aquesta setmana, la barrera simbòlica de 1.000 morts diàries per coronavirus, segons dades del Govern de la zona. Brasil, actualment, és el tercer país del món amb més casos detectats de Covid-19, després d’Estats Units i de Rússia. i el sisè en nombre de defuncions. Tot i així, es sospita que les xifres reals de víctimes de la pandèmia a Sud Amèrica són majors que les que es mostren a les estadístiques oficials degut a la falta de tests per detectar la infecció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT