PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gili no descarta col·laborar amb el fons solidari del Govern

El comú crea un servei de cangurs a domicili per a menors d’un any

Per El Periòdic

La cònsol major, d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili.
La cònsol major, d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili. | ANA

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, va confessar ahir que encara estan valorant si afegeixen al fons solidari del Govern una part dels 2,5 milions d’euros que tenen previstos en el pressupost per ajudar la parròquia en la crisi de la Covid-19. Segons Gili, «a dia d’avui encara no ens hem pronunciat; ja veurem si posem una part d’aquests diners dins del fons del Govern», va admetre. En qualsevol cas, va voler recalcar que primer «els ho farem saber a totes les parts implicades, a comuns i l’Executiu, abans de fer l’anunci».

Des del comú s’ha deixat clar que primer s’ha d’aprovar el pressupost per valorar si desvien una part al Govern. «L’estem treballant a marxes forçades i no podem donar una data, tot i que esperem que sigui aviat», va puntualitzar la cònsol.

Aprofitant la compareixença davant dels mitjans que la corporació havia convocat per parlar de la reobertura de les escoles bressol, Gili també va opinar sobre la rebaixa salarial dels funcionaris. «Ens ha sorprès que a través d’un projecte de llei, el Govern digui el que han de fer unes institucions, els comuns, que no depenen d’ells», va afirmar la cònsol major. En aquest sentit, va afegir que serà la justícia qui determinarà si hi ha hagut una «invasió de competències» amb la proposta de l’Executiu. També va explicar que, malgrat tot, «la proposta s’està avaluant des del comú i que s’hauria de veure què cobra cadascú i el percentatge que en trauria cada implicat. Crec que és un element a tenir en compte».

 

Cuidadors a domicili

D’altra banda, Gili, acompanyada de la consellera d’Infància i Gent Gran, Magda Mata, va detallar el pla que tenen per a la parròquia durant les pròximes setmanes en relació amb les escoles bressol i la guarda dels infants. A més d’anunciar que l’activitat comunal de guarderia es reactivarà el pròxim 2 de juny, Mata va avançar que oferiran la possibilitat que les famílies amb menors de 12 mesos tinguin un servei de cangurs a casa. Segons la consellera, «ho farem a través d’un xec de 12 euros l’hora que donarem als progenitors que, per determinades circumstàncies, no portin els seus fills a l’escola bressol».

El personal de guarda el buscarà el progenitor i haurà d’estar donat d’alta a la CASS. El nou servei només serà per a aquelles famílies de la parròquia que fan servir l’escola bressol comunal i tenen dificultats socioeconòmiques. Tot i això, alguns aspectes com els criteris exactes que determinaran la concessió dels xecs o el màxim d’hores de les que es podrà gaudir del servei, encara estan per determinar. Gili va declarar que abans de decidir la data d’obertura de l’escola bressol i de posar en marxa aquesta subvenció, «s’ha parlat amb totes les famílies per conèixer les seves necessitats i ens anirem adaptant segons evolucioni l’emergència sanitària».

Si els progenitors ho requereixen, el comú oferirà formació sobre primers auxilis en infants i prevenció de la Covid-19, a les persones contractades a través dels xecs. A més, Mata va afegir que els treballadors de les escoles bressol estaran disposades a atendre neguits que els hi puguin sorgir a les persones de guarda que treballin des de casa. També va recalcar que aquests empleats «en cap cas faran tasques de neteja als domicilis, sinó que tindran una dedicació exclusiva als infants».

 

Servei de guarderia

Pel que fa al servei de guarderia, que començarà a principis del mes vinent, no té encara definits els horaris, i s’establiran en funció del que demanin les famílies. Està previst que les dues escoles bressol del comú puguin acollir un total de 28 infants, i «si veiem que hi ha més demanda que oferta, haurem d’elaborar un criteri de selecció dels menors, en funció de les necessitats dels pares», va puntualitzar la cònsol major. Cada grup de quatre infants disposarà de dos monitors, i tot el personal rebrà els pròxims dies 28 i 29 de maig una formació sobre les mesures per prevenir la Covid-19, informa l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT