PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Illa confia en què tota Espanya entri a la fase 1 en els pròxims dies

Un grup de cases rurals del Bergadà crea ‘Jo viatgo a casa’

Per El Periòdic

Països amb més contagiats.
Països amb més contagiats. | EL PERIÒDIC

El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, ha mostrat la seva confiança que «en els pròxims dies» la major part de el país hagi entrat en la fase 1 de el pla de desescalada, moment en què el Govern ha de declarar dol oficial per les més de 27.000 víctimes mortals provocades pel nou coronavirus. Així mateix, va informar que les comunitats autònomes han realitzat un total de 1,9 milions de PCR per al diagnòstic de la Covid-19, fet que suposa 42.000 proves diàries i un increment de l’18% en una sola setmana.

 

Turisme de rural

D’altra banda, aquesta setmana s’ha presentat Jo viatjo a casa, un nou moviment que vol ajudar a promoure el turisme rural com «una manera de poder fer vacances i viatjar malgrat les conseqüències de la Covid-19», alhora que es contribueix a «salvar els petits productors turístics del territoris», segons expliquen els seu impulsors.


La iniciativa ha sorgit d’un grup de cases rurals del Berguedà, però té l’objectiu de projectar el sector arreu de Catalunya, especialment en aquelles comarques on està més consolidat com seria el cas de l’Alt Urgell, un dels territoris que va ser pioner en aquesta oferta. Des de Jo viatjo a casa reivindiquen que aquest tipus d’allotjaments ofereixen «tot el que la COVID-19 ha ajudat a posar en valor: proximitat (no cal anar a cap aeroport ni a cap estació de tren o llocs amb aglomeracions), natura, seguretat (els allotjaments rurals tenen capacitats reduïdes i controlables) i compromís amb els de casa», va informar RàdioSeu.


Quant a les dades sanitàries internacionals, als Estats Units hi ha 1.556.749 casos positius, a Rússia 317.554 i al Brasil 291.579. Pel que fa a Espanya, a última hora d’ahir a la tarda hi havia 233.037 positius i a França, 181.700. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT