PUBLICITAT

Andorra la Vella

López assegura que l’Executiu mostra «un amateurisme polític»

El PS demana que es facilitin les cartes enviades als estats veïns

Per Judith Sáez

El Partit Socialdemòcrata demana al Govern que faciliti les cartes enviades a França i Espanya en demanda d’assistència i suport financer així com, les respostes que s’han obtingut dels països veïns. El President del Grup Parlamentari, Pere López, considera que la tramesa «denota un amateurisme polític molt preocupant i, inclús, una acció principiant que hagués estat evitable». Així, critica que l’Executiu «no ha acabat d’entendre el paper d’Andorra i quines accions poden ser, fins i tot, contraproduents».

En aquest sentit, López va argumentar que Andorra és membre del Consell d’Europa, i que per tant, ja existeix un organisme amb fórmules per assolir finançament. «El que hauria d’haver fet el Govern era posar-se en contacte amb els organismes internacionals, fent referència al Banc de Desenvolupament Europeu» deia tot assegurant que aquest està desenvolupant projectes i programes de finançament social que «permeten reduir les desigualtats socioeconòmiques, millorar la prestació de serveis públics, fomentar les inversions respectuoses amb el medi ambient, la cohesió social i les polítiques destacades a la integració de la immigració o de grups socials vulnerables», tot ressaltant la línia d’ajudes per a petites i mitjanes empreses. Tanmateix, va reconèixer que «és legítim que Andorra busqui formes per acudir al Banc Nacional Europeu, però ara que és urgent, crec que cal acollir-se a propostes reals»

Des de la formació també van denunciar la falta de transparència i comunicació per part de l’Executiu, el qual no va informar de la tramesa de les cartes ni al partit ni a la ciutadania. Així, López, assegurava que el partit es va assabentar a través d’un mitjà de comunicació i que va confirmar la informació i traslladar el seu desacord amb la tramesa a l’ambaixador espanyol, Àngel Ros, i a l’ambaixadora francesa, Jocelyne Caballero. 

D’aquesta manera, López assenyalava el ministre de finances, Eric Jover, i al cap de Govern, Xavier Espot, per no haver consultat l’arc parlamentari i reiterava que s’ha efectuat una «proposta no encertada» provocant una «situació forçant als estats a dir que no» en tant que pertanyen a la Unió Europea: «són estats del Banc Nacional Europeu, a qui ja hem vist que han injectat líquid. Aquest finançament no és per a un tercer», va concloure en relació amb la demanda denegada al Principat. 

Jover va respondre a les paraules de López, exposant que «trobo desafortunades les declaracions», tenint en compte que «ens trobem en una crisi històrica». En un moment com aquest considera que «hauria de ser més constructiu» en les seves paraules.

Retallada de sou

Pel que fa a la llei per rebaixar el sou a càrrecs electes que tindrà tramitació parlamentària, el socialdemòcrata va avançar que s’estudiarà d’acord amb el procediment tradicional i que un cop estigui aprovada serà la Junta de Presidents la que conclogui com serà a tots els càrrecs públics del Consell General.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT