PUBLICITAT

L’Alt Pirineu i Aran entraran a la fase 2 a partir del dilluns

També ho faran les regions sanitàries de Tarragona i de l’Ebre

Per El Periòdic

Casos coronavirus al món
Casos coronavirus al món | El Periòdic

La desescalada que s’està duent a terme a Catalunya preveu que la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran entri a la segona fase el dilluns vinent. També ho faran les zones del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Es tracta de les tres àrees que van més avançades pel que fa al desconfinament a Catalunya ja que son els territoris amb menys afectació del virus de la Covid-19. 
Entre d’altres mesures, la fase 2 contempla que es pugui fer ús de piscines i platges, que les reunions augmentin fins a les 15 persones i que les franges horàries per sortir a passejar o a fer esport desapareguin. En aquest sentit, només es conservarien les estones dedicades als col·lectius vulnerables com les persones de més de 70 anys i les dependents. 

Barcelona i madrid a la fase 1

El mateix dia la ciutat de Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud entraran a la primera fase de desconfinament i la resta de regions sanitàries que conformen el territori català seguiran a la mateixa. Així ho va anunciar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. De la mateixa manera ho farà la Comunitat de Madrid i, d’aquesta manera, tot el país espanyol es trobarà, ja, dins la primera fase de desescalada.

143.000 morts a EEUU a l’agost

Segons l’Institut de Mètriques i Evaluacions de Salut (IHME) de la Universitat de Washington, la tendència de letalitat degut a la Covid-19 als Estats Units, calcula que a principis d’agost la pandèmia haurà deixat més de 143.000 morts al país. 
Ahir es van comptabilitzar 24.105 nous contagis a la zona que fan créixer la xifra fins a 1.575.064 casos confirmats i el nombre de morts ja és de 94.661, 1.447 més que el dia anterior. L’estat de Nova York es manté com l’epicentre de la pandèmia amb 356.458 casos confirmats i 28.732 morts, una xifra similar a la de França.

11.000 morts no es verificaran

Brasil és el tercer país del món més colpit per la pandèmia. El Ministeri de Salut va admetre, ahir, que mai es sabrà si les 11.730 morts a conseqüència del síndrome respiratori agut sever (SARS) registrades des de l’inici de la crisi sanitària van ser a causa d’aquesta o d’altres malalties perquè no es va sotmetre als pacients en qüestió als test que ho havien de determinar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT