PUBLICITAT

Estafes en el lloguer d’habitatges a través d’anuncis a internet

Demanen diners per avançat per pisos oferts en publicacions realitzades en plataformes especialitzades

Per El Periòdic

Vista d’una part d’Andorra la Vella
Vista d’una part d’Andorra la Vella | Maricel Blanch

El cos de Policia va informar ahir que darrerament ha rebut diverses denúncies relacionades amb estafes que s’estan produint a l’hora de llogar habitatges a través d’internet. L’estafa detectada es produeix tant en el cas de pisos que existeixen realment com amb d’altres que són inventats, a Andorra i a fora del Principat.


Tal com informen des del cos d’ordre el modus operandi que desenvolupen els estafadors consisteix en anunciar en alguna de les plataformes especialitzades tant en venda com en lloguer d’habitatges. Quan s’estableix un contacte entre el suposat arrendador i la persona interessada, el primer –en lloc de continuar la conversa a través de la plataforma– contacta l’interessat per correu electrònic. En el missatge s’acostuma a explicar que viu lluny i que per tal de veure el pis s’ha d’avançar un mes de lloguer i un altre de fiança. D’altres proposen pagar sis mesos de lloguer per aconseguir un descompte.


Si la persona interessada continua amb la conversa, els estafadors utilitzen dues fórmules per assolir el seu objectiu delictiu: la primera consisteix a enviar un enllaç per fer el pagament que simula ser també d’una plataforma especialitzada en lloguers, però que és en realitat un web fals on s’executa l’estafa. En la segona, se sol·licita una transferència econòmica a través d’alguna empresa especialitzada en enviament de diners o es facilita un IBAN d’una persona que farà d’intermediària. En els dos casos, s’assegura que un cop es rebin els diners, s’enviarà la clau de l’immoble, però després segueixen demanant més diners amb altres excuses (assegurança, tràmits, comissions...) fins que deixen de respondre els missatges i desapareixen, alerta la Policia.

Detenció

D’altra banda, i a través del seu compte de Twitter, la Policia va informar de la detenció d’un home per violència de gènere. Recorden, en aquest sentit, que les víctimes tenen al seu abast el telèfon 181 d’atenció a les víctimes.

Control de fronteres

També a través de les seves xarxes socials, la Policia fa un recordatori que els agents continuen actius durant el període de confinament en el control dels punts fronterers amb Espanya i França. No només en les connexions per carretera, sinó també en les nombroses vies d’accés no habilitades que existeixen a les muntanyes, per evitar l’entrada d’estupefaents, de persones recercades o el tràfic de mercaderies sensibles.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT