PUBLICITAT

El Govern visita els professionals que han reprès els entrenaments

Des de principis de maig el CTO acull i permet als esportistes federats i d’elit seguir els entrenaments

Per El Periòdic

Lliurament de l’aportació del fons solidari de la Federació Andorrana de Karate
Lliurament de l’aportació del fons solidari de la Federació Andorrana de Karate | SFGA/JAViladot

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, juntament amb el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, van visitar, ahir, els esportistes professionals i federats que van reprendre l’activitat esportiva el passat 4 de maig al Centre de Tecnificació d’Ordino (CTO) a causa de la situació generada per la Covid-19 al país. 


Són 55 els esportistes i federats  que van reprendre l’activitat a les instal·lacions que pertanyen al Govern el passat 4 de maig. La intenció és que els mateixos puguin preparar-se per a les futures competicions i seguir els entrenaments amb la màxima normalitat possible, tot i la situació actual.

Mesures de seguretat

La visita institucional va servir, també, perquè els titulars del Govern, Riva i Ruiz, poguessin comprovar la implementació i el seguiment de les mesures i recomanacions sanitàries i higièniques a les quals s’han de sotmetre els practicants esportius per tal de minimitzar, tant com es pugui, els contagis per coronavirus. 


En aquest sentit, algunes de les accions que s’impulsen són: l’establiment d’horaris concrets i continus, el manteniment de les distàncies de seguretat entre els esportistes i la minimització de l’ús de les zones de vestidors. El protocol que engloba aquestes mesures és el mateix que segueixen els jugadors del Club Bàsquet MoraBanc Andorra i els vuit esportistes internacionals que entrenen al Poliesportiu d’Andorra la Vella.


Diners pel fons solidari

Durant el seguiment i el control del funcionament diari del Centre de Tecnificació, la ministra de Cultura i Esports també va tenir la oportunitat d’agrair l’aportació que la Federació Andorrana de Karate (FAK) va fer al fons solidari que té com a objectiu fer front a la situació econòmica generada pel coronavirus SARS-CoV-2. 


El passat dissabte, 16 de maig, la FAK va organitzar una classe màster en format virtual que va servir per recollir diners i que va reunir a 742 esportistes que van pagar una inscripció de cinc euros i, a banda d’això, van fer donacions privades. En aquest sentit, la federació va aconseguir recaptar un total de 4.015 euros. A la classe s’hi va desenvolupar la modalitat de bodycombat, un programa d’exercicis cardiovasculars que es realitza que consisteix en la realització de moviments de diferents arts marcials a través de coreografies que permeten exercitar totes les parts del cos.

Previsió de futur pel CTO

Tot i que d’entrada, l’any 2003, el Govern projectava que el Centre esdevingués un lloc on s’hi poguessin practicar esports com el bàsquet, el futbol sala o l’hoquei patins, la situació de crisi sanitària ha comportat que el projecte es mantingui, de moment, a l’espera de l’evolució econòmica del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT