PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp configura el pla de xoc per reactivar la parròquia

El pressupost d’ajuts és de 276.000 euros però el comú no descarta que arribi a 400.000

Per El Periòdic

La cònsol major, Laura Mas, presentant el pla de xoc del comú d’Encamp.
La cònsol major, Laura Mas, presentant el pla de xoc del comú d’Encamp. | E.C.

Reactivar l’economia després de l’emergència sanitària és l’objectiu que es plantegen a Encamp i el Pas de la Casa. Per això, ahir a la tarda es van reunir la cònsol major, Laura Mas; el cònsol menor, Joan Miquel Rascagnères; el conseller de Reactivació Econòmica, Nino Marot; i el coordinació de Reactivació Econòmica, Miquel Alís, amb una cinquantena de persones dels sectors empresarial, comercial i turístic i exposar-los més d’una trentena de propostes. També, van anunciar que es destinaran uns 276.000 euros en ajuts i iniciatives, el qual, d’acord amb declaracions de Mas «podria variar, ja que potser afegirem o modificarem alguna proposta i es podrà arribar als 400.000 euros».

Curt termini

Entre les iniciatives més destacades hi ha un ajut de fins a 1.000 pels establiments de restauració, pel qual el comú preveu que un import total de 25.000 euros. Per altra banda, en relació al foment de les compres a la parròquia, la proposta estrella va ser la creació d’una targeta de proximitat i la distribució de vals de descomptes als comerços d’Encamp i el Pas de la Casa. La inversió inicial serà de 10.000 euros, tot i que l’administració preveu crear un fons d’inversió de 50.000 euros per mantenir-la. En tercera instància, s’habilitarà una guia digital per conèixer l’oferta comercial i el muntatge de quioscos turístics sense necessitat que els visitants hagin de baixar del cotxe per obtenir informació. 

Mig i llarg termini

L’embelliment floral de tota la parròquia (45.000 euros) o ajuts per a aquells negocis que apostin per traslladar la seva activitat a un local a peu de carrer (15.000 euros) són altres de les iniciatives. Durant tres mesos, l’ajut per aquests comerciants seran 500 euros durant tres mesos. D’altra banda, es preveu reforçar l’oferta de caravàning millorant les instal·lacions de Terres Primeres, a més de creant-ne dues més als Cortals d’Encamp i al Pas de la Casa. Així, es preveu l’obertura de fronteres l’1 de juny i amb ella l’arribada de turistes francesos a la zona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT