PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS demana reduir el lloguer a les empreses d’allotjament turístic

La Llei no contempla els lloguers que l’empresa pugui cobrar als clients

Per El Periòdic

El president del Grup Parlamentari del PS, Pere López.
El president del Grup Parlamentari del PS, Pere López. | E.C.

El Grup Socialdemòcrata considera que la Llei de mesures processals i administratives convida a la confusió en relació a que les empreses d’allotjament turístic no se’ls aplicaria la reducció de lloguer. En aquest sentit, El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, va constatar que a l’entendre del partit «queda clar que si un empresari que es dedica a aquest negoci té llogat un immoble que ell mateix paga, aquest lloguer s’ha de poder veure reduït de forma excepcional per evitar l’ofec a causa de la crisi» però criticava que el que «no es regeix per aquesta llei són els lloguers que aquesta empresa pugui cobrar dels seus clients».

Tanmateix, el socialdemòcrata va ressaltar que «és cert que a la Llei d’allotjaments turístics diu que aquestes empreses no els hi és d’aplicació la Llei d’arrendament de finques urbanes», tot i que val voler aclarir la ambigüitat d’aquest apartat de rendes de locals de negoci de la Llei.

El PS va poder recollir aquesta preocupació a través de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics, que com molts altres sectors no pot facturar i, en canvi, si han de pagar el seu lloguer i això representa una despesa molt gran. López va assenyalar que, pel que saben, «Andorra Turisme i la ministra Canals estan al corrent». Així i tot, els empresaris fa dies que esperen una resposta que, a entendre dels socialdemòcrates, ara seria el moment de donar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT