PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Montaner reclama al Govern el cost dels dels metges cubans

La formació exigeix conèixer si s’estan respectant les recomanacions americanes

Per El Periòdic

La consellera general, Carine Montaner.
La consellera general, Carine Montaner. | Maricel Blanch

La consellera general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Carine Montaner, demana transparència al Govern pel que fa al cost econòmic dels metges cubans, via carta. 

Des de la formació van constatar que ho fan en base a l’anunci fet per l’Oficina de Democràcia, Drets Humans i Treball dels Estats Units del 31 de març sobre la retenció de la major part del salari per part del Govern de Cuba dels metges i infermers del país caribeny que fan els serveis en les seves missions mèdiques internacional. D’aquesta manera, d’acord amb les declaracions de la ministra Maria Ubach sobre l’existència d’una clàusula de confidencialitat en el contracte amb l’executiu cubà. En aquest sentit, la consellera, Carine Montaner, també va demanar a l’Executiu explicacions sobre la clàusula de confidencialitat a més, de conèixer si el conveni està respectant les recomanacions de les autoritats nord-americanes.

Sirkia

Pel que fa als agraïments del ministre Portaveu, Eric Jover, el passat 11 d’abril en roda de premsa a la família Sirkia, que és la qual paga el cost de l’estada de la brigada sanitària cubana, Montaner va qüestionar si els mecanismes de traçabilitat i compliances s’havien establert, «tal com la nostra legislació ho exigeix».
Alexis Sirkia és qui va donar l’aportació, el qual s’ha quedat la fortuna del seu pare d’orígen finlandès, Arnold Sirkia,amb la venda de diamants, safirs i joies quan es va instal·lar a Andorra. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT