PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els centres esportius es preparen per obrir a principis de mes

Els usuaris hauran de mantenir la distancia i dur mascareta i guants

Per Judith Sáez

Interior d'un centre esportiu d'Ordino.
Interior d'un centre esportiu d'Ordino. | Tony Lara

Els centres esportius preveuen tornar a omplir-se a principis del mes vinent. En concret, la data de reobertura marcada és el 2 de juny, en cas de disposar de tot el material necessari per evitar el risc de contagi i seguir el protocol de seguretat contra la Covid-19. En aquest sentit, el director del Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria, Ramón Ibars, constata que aquesta setmana haurien d’arribar mampares per a l’espai de la recepció, kits de desinfecció per als usuaris o productes de neteja de la sala. I és que, com ja és habitual, els esportistes hauran de netejar les màquines després d’utilitzar-les, però ara ho faran també amb un esprai desinfectant. Segons informava Ibars, el gimnàs els proporcionarà el producte.

A més, el protocol també determina que els aparells estiguin separats d’acord amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut i el Ministeri de Salut, així, s’assolirà mantenir el metre i mig de distància. També a les sales destinades a activitats dirigides com spinning, a les quals han reduït el nombre de bicicletes estàtiques per separar-les entre elles. L’aforament permès als centres serà d’una tercera part, d’acord amb el protocol establert pel Govern. Així, al centre esportiu d’Ordino, només podran entrar entre vuit i 10 persones, cada dues hores, i disposaran d’una hora i dos quarts per practicar esport. La mitja hora restant, serà perquè els equips de neteja, desinfectin el centre.

A part d’això, des dels centres també establiran mesures de desinfecció del calçat, uns circuits de circulació dins l’espai, tant d’entrada com de sortida, i obligaran els usuaris a utilitzar guants i mascareta. D’aquesta manera, es dificulta la propagació del virus, ja que la malaltia es transmet persona a persona, principalment, a través de les gotetes que sorgeixen del nas i la boca al respirar. Sobretot, en parlar, tossir i esternudar.

Vestidors tancats

Els usuaris podran accedir als vestidors tot i que no podran fer ús de les dutxes. Només es podran posar sota l’aigua de les de la piscina, en la qual també s’hi podran submergir.  El conseller de Turisme i Esports d’Ordino, Jordi Serracanta, va explicar a EL PERIÒDIC, que ja fa dues setmanes que nedadors becats estan entrenant a la piscina, amb els mateixos torns que al gimnàs: cada dues hores. En aquesta ocasió però, només hi poden practicar esport sis persones a la vegada, i es desinfecta l’espai extern a la piscina: les dutxes, terra o penjadors de les tovalloles, les quals hauran de portar els socis com a mesura de prevenció. Per altra banda, Serracanta aclaria que «els productes químics de la piscina, com el clor, ja maten el virus».

Anar al gimnàs requerirà demanar cita prèvia. Des del centre d’Ordino encara han d’estudiar quina serà la manera així com, d’acabar d’afinar els protocols. Per això, de moment, no reactivaran les classes dirigides a l’espera d’avaluar el funcionament els primers dies d’obertura.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT