PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACB anunciarà aquesta setmana el lloc i la data de la Fase Final

La candidatura de València comença a despuntar per la bona disponibilitat d’instal·lacions esportives

Per El Periòdic

La pista de la Fonteta seria un dels indrets protagonistes si el torneig se celebrés a València.
La pista de la Fonteta seria un dels indrets protagonistes si el torneig se celebrés a València. | Valencia Basket Club

Aquesta setmana està previst que l’ACB anunciï les dates i la seu definitives per disputar el torneig que servirà de Fase Final de la lliga. Després que el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, anunciés dissabte que la setmana del 8 de juny es reprendran les competicions professionals, la Liga Endesa pot reactivar la maquinària i complir el calendari que s’havia marcat, amb el 31 de maig com a data límit per donar llum verda al torneig.

El passat 9 de maig, la Lliga va informar dels deu indrets que s’havien presentat candidats per acollir el torneig: Almeria, Andorra, Barcelona, Gran Canaria, Madrid, Menorca, Navarra, Tenerife, València i Saragossa. Finalment, Barcelona va retirar-se de la lluita en considerar que no complia amb els requisits sanitaris idonis per allotjar la competició.

Hi ha tres elements cabdals que determinaran l’elecció final, que són el sanitari, l’esportiu i l’organitzatiu. El més important és el sanitari, tenint en compte el context actual. En aquest aspecte, no es valorarà que sigui el lloc on hi hagi menys casos, sinó que sigui l’indret amb millor ubicació sanitària i hospitalària en general, a més de tenir un risc de contagi baix. Pel que fa al criteri esportiu, es tindrà en compte la capacitat de les instal·lacions disponibles, la quantitat de pistes i el nombre de vestuaris, per tal d’evitar tant com es pugui la coincidència dels equips mentre fan entrenaments. Per últim, també tindrà un gran pes el paràmetre de la logística, que inclou qüestions com la disponibilitat d’hotels, la seva ubicació i els plans sanitaris que aquests disposin.

Algunes veus la candidatura valenciana com una de les més sòlides. Tot i que aquesta setmana tota la Comunitat restarà a la Fase 1, el ritme que presenta allà la malaltia, faria factible acollir la competició cap a mitjans o finals de juny, quan s’espera que es disputi el torneig. La carta més forta de València la juga la seva disponibilitat d’infraestructures. A més del mític pavelló de la Fonteta, la ciutat també disposa de l’Alqueria del Basket, un espectacular centre esportiu de 15.000 metres quadrats de superfícies que té 13 pistes amb els seus corresponents vestuaris, un gimnàs i zona mèdica, que permetria als dotze equips participants exercitar-se sense problemes d’espai en unes instal·lacions de primer nivell. El centre va ser inaugurat el 2016 i va costar 18 milions d’euros, que van ser pagats completament per la Fundació València Bàsquet 2000, de l’empresari Juan Roig. 

Però Andorra no quedaria enrere, ja que ha demostrat ser un dels indrets amb millor situació sanitària en aquests moments, i podria estar a prop de tornar a normalitzar la circulació amb Espanya les pròximes setmanes, cosa que facilitaria sobre manera l’arribada dels equips i els respectius equips tècnics. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT