PUBLICITAT

El PS vol conèixer el volum dels ajuts per desocupació

La consellera Judith Salazar demana dades de les prestacions concedides i denegades

Per El Periòdic

La consellera general socialdemòcratga Judith Salazar, en una sessió del Consell General.
La consellera general socialdemòcratga Judith Salazar, en una sessió del Consell General.

La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Judith Salazar ha tramitat una demanda d’informació per conèixer el nombre de sol·licituds de l’ajut per desocupació involuntària cursades prop del departament de Treball des del 14 de març del 2020. La demanda es fa tenint en compte que el nombre de persones acomiadades a causa de la crisi de la Covid-19 «es va incrementant de manera preocupant». Els socialdemòcrates veuen necessari fer un seguiment acurat de l’evolució de l’atur a Andorra a causa de la crisi e conòmica derivada de la pandèmia pel SARS-CoV-2, segons un comunicat del Partit Socialdemòcrata (PS). 
Salazar demana també la quantitat de sol·licituds de l’ajut per desocupació involuntària denegades pel departament de treball des del 14 de març del 2020, amb detall dels motius de denegació. Finalment, la consellera socialdemòcrata sol·licita el nombre de sol·licituds de l’ajut per desocupació involuntària cursades prop del departament de Treball des del 20 d’abril del 2020, així com el nombre de sol·licituds de l’ajut per desocupació involuntària denegades pel departament de Treball des del 20 d’abril del 2020, amb detall dels motius de denegació.
El PS recorda en el comunicat que recentment, el PS va demanar la modificació reglamentària de la prestació de l’atur, que ha de donar resposta a les persones que hagin perdut la feina a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19, dins les quals, a proposta del PS, ara també s’inclouen els treballadors per compte propi, fins ara exclosos del dret a la prestació per desocupació involuntària. El Govern va decidir flexibilitzar les condicions d’accés a la prestació per desocupació involuntà davant l’augment de les persones a l’atur.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT