PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Seu entra a la fase dos amb l’obertura de més espais

L’ús de la mascareta és obligatori en centres esportius, cinemes i bars

Per El Periòdic

Reobertura del comerç a la Seu.
Reobertura del comerç a la Seu. | RadioSeu

La Seu d’Urgell va entrar ahir a la fase 2 de la desescalada, amb la possibilitat d’obrir més espais coberts com a canvi més significatiu. Des d’ara poden entrar novament en funcionament, per exemple, els interiors de bars i restaurants, juntament amb cinemes, teatres i recintes esportius. L’ajuntament de la ciutat, tal com ja havia anunciat aquesta setmana passada, anirà reobrint al públic al llarg d’aquesta setmana bona part dels seus serveis i equipaments, incloent l’edifici consistorial de la plaça dels Oms. Tot i això, segons RàdioSeu, en tots els casos es farà amb l’obligació de complir amb les normes elementals de seguretat: ús obligatori de mascareta, distància d’almenys dos metres entre persones i rentat de mans abans i després. Qui no hi arribi amb mascareta, no se’l deixarà entrar. En molts casos també cal demanar cita prèvia per poder ser atès presencialment, alhora que se segueix potenciant l’atenció telemàtica, per evitar així desplaçaments i seguir contribuint d’aquesta manera a la reducció de la propagació del virus.

 

Aixecament de quarantena

D’altra banda, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme d’Espanya, Reyes Maroto, va dir ahir que l’entrada de turistes a Espanya serà un fet al juliol, un cop conclogui l’estat d’alarma i la quarantena a visitants estrangers. En una entrevista en el programa Más de Uno a Onda Cero, Maroto va defensar la imposició de la quarantena, una mesura que també s’ha adoptat en altres països, però que és temporal, i va animar en especial francesos i alemanys a planificar les seves vacances d’aquest estiu. Així mateix, la ministra d’Afers Exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, també va reafirmar la posició d’Espanya de reactivar el sector turístic al juliol i aixecar la quarantena imposada als viatgers des del 15 de maig, tot i que amb «condicions de seguretat sanitària». «El més difícil ha quedat enrere. Des del juliol reactivem gradualment el turisme internacional, aixequem la quarantena i assegurem condicions de seguretat sanitària», va escriure en el seu compte de Twitter, en un missatge que va difondre en castellà i en anglès.

Quant a les dades internacionals, els Estats Units són a punt de superar els 100.000 morts –actualment, hi ha 98.120–, més d’1,68 milions de positius i 345.000 curats. El segueixen el Brasil amb 365.000 casos, 150.000 curats i 22.746 defuncions i Rússia amb 353.000 positius, 119.000 curats i 3.633 morts. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT